Dexia Bank


PubliLink by Dexia and Belgacom: 10 jaar vol evolutie

7/11/2007

Naar aanleiding van de 10de verjaardag van PubliLink hebben Belgacom en Dexia tijdens een gemeenschappelijke persconferentie het belang van dit netwerk voor het reilen en zeilen van de overheid in de kijker gezet. Ze grepen dit ook aan om verschillende nieuwe diensten aan te kondigen, meer bepaald op het gebied van sms-communicatie tussen administratie en burgers.

PubliLink, dat in 1997 werd gelanceerd, is een professioneel, sterk beveiligd en performant platform (netwerk, applicaties en diensten) dat lokale overheden een uitgebreid gamma diensten met toegevoegde waarde biedt, met gebruik van de recentste ICT-technologieën. Zo helpt PubliLink de lokale overheden elke dag het hoofd te bieden aan de groeiende uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden: efficiënter beheer van uitgaven en budget, snellere en betere processen, uitbreiding van de (e-)services die de burgers aangeboden krijgen.


* Omdat data en informatie die via PubliLink circuleren (Rijksregister, Kruispuntbank van de sociale zekerheid, resultaten van de verkiezingen, ...) vertrouwelijk zijn, vormt beveiliging vanzelfsprekend een constante prioriteit en wordt er ook ononderbroken in geïnvesteerd om ze permanent te verbeteren.
* Performantie is het tweede sterke punt van PubliLink. Het netwerk staat niet alleen open voor toekomstige spitstechnologieën, maar biedt ook integratie van nieuwe ICT-oplossingen.
* Een laatste doelstelling van PubliLink is de constante integratie van nieuwe diensten.

De investeringen leveren al snel rendement op voor de lokale overheden. Dit leidt tot een betere kostenbeheersing, toekomstzekerheid en updates van de toegepaste oplossingen en een vlottere toegang tot oplossingen die de lokale overheden zich niet zouden kunnen veroorloven indien ze elk afzonderlijk zouden handelen.

Elektronische archivering, e-signing, sms-communicatie met de burgers

PubliLink is een platform dat constant evolueert en zal in de komende maanden heel wat innovaties bieden aan zijn gebruikers.


* Naast de recent ingevoerde e-signingoplossing, in samenwerking met Certipost, zullen nieuwe oplossingen die afgestemd zijn op de specifieke lokale behoeften vanaf het eerste semester 2008 zorgen voor een hogere veiligheid en efficiëntie van de lokale overheden.
* Vanaf het tweede trimester 2008 zal het PubliLink-netwerk klaar zijn voor de integratie van IP-telefonie. Dit initiatief kadert in een globale visie waarbij ook oplossingen op basis van gsm-verkeer tot de mogelijkheden behoren.
* De dienst PubliLink staat ook voor integratie van nieuwe tools waarmee de lokale overheden hun kostenbeheersing kunnen optimaliseren. Bankbetaling of verzending van alarmberichten zijn daar maar een paar voorbeelden van.
* Via PubliLink hebben de gemeentes ook toegang tot de applicatie PubliSim, die onlangs werd geperfectioneerd om ze in staat te stellen gedetailleerde budgetramingen uit te werken voor hun projecten.
* De reportingdienst PaPyRus - een officieel elektronisch en dus ecologischer alternatief voor papieren reporting - zal binnenkort worden aangevuld met Dexia E@sy Doc, een speciaal aangepaste oplossing voor documentbeheer en een nieuwe aanwinst in het gamma Dexia IT Line, de verzamelnaam voor de e-bankingdiensten en -oplossingen van Dexia.
* Dankzij de sms-oplossingen zullen de burgers ook meer diensten aangeboden krijgen: SMS Information (om te communiceren met de administratie), SMS Parking (om parkeerplaatsen te betalen via de gsm, SMS Alert (om de bevolking te verwittigen en te informeren in noodsituaties, zoals overstromingen, ernstige ongevallen, rampen, ...).