Eerste prijs voor AGC Flat Glass Europe op vakbeurs BATIMAT

07/11/2007 14:41



Bex* communicatie



Op de Franse vakbeurs Batimat in Parijs ontving AGC Glass Europe (ex-Glaverbel) - in het kader van de innovatiewedstrijd "Prix de l'Innovation" - de Batimat d' Or voor het antibacteriële glas; de eerste prijs voor het beste innovatieve product.

Deze prijs is de beloning voor een wereldpremière: antibacterieel glas dat 99,9 % van de bacteriën doodt en dat de snelle vermenigvuldiging van schimmels stopt. Dankzij een gepatenteerd procédé om zilverionen in de bovenste lagen van het glas te verspreiden, elimineert het antibacteriële glas de micro-organismen zodra zij zich op het glasoppervlak afzetten. Deze ionen blokkeren het delingsproces van de bacteriën waardoor zij gedood worden.

Antibacterieel glas is op diverse terreinen toe te passen. Overal waar een steriele omgeving vereist is, zoals in ziekenhuizen, hotels en restaurants is het antibacteriële glas op zijn plaats. Ook in de architectuur wordt het gebruikt. Dit glas zet de traditie van vernieuwingen voort bij AGC Flat Glass Europe, die van Onderzoek en Ontwikkeling een van de pijlers van haar bedrijfscultuur heeft gemaakt.

7/11/2007

AGC Flat Glass Europe, een Europese leider in vlakglas
AGC Flat Glass Europe (ex-Glaverbel), met hoofdzetel in Brussel, produceert en veredelt vlakglas voor de bouwsector (buitenbeglazing en binnenhuisinrichting) en voor gespecialiseerde industriële sectoren. Het is de Europese tak van AGC Flat Glass, de grootste vlakglasproducent ter wereld.

De baseline "Glass Unlimited" staat voor:

- het glas dat alsmaar meer functies vervult (comfort, energiebeheersing, veiligheid en gezondheid, esthetisch uitzicht);
- het industrieel apparaat van 18 floats en ongeveer 100 productie-units in heel Europa, van Spanje tot Rusland;
- het commercieel netwerk op wereldschaal;

- de nieuwe toepassingen, ontstaan uit permanent onderzoek in geavanceerde glastechnologieën;
- gemotiveerde medewerkers die samen willen uitmunten.
AGC Flat Glass Europe stelt vandaag ongeveer 10.700 mensen tewerk.

Voor meer informatie surf naar www.agc-flatglass.com (corporate website) en www.yourglass.com (architectuur en producten voor interieurdesign).

Dit persbericht is beschikbaar op www.agc-flatglass.eu. Afbeeldingen kunnen worden gedownload van www.agc-flatglass.eu.

Verdere inlichtingen:
AGC Flat Glass Europe - Communications
Sandra Diaz
Tél: +32 (0)2 674 30 83
sandra.diaz@eu.agc-flatglass.com
www.yourglass.com

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.agc-flatglass.com

http://www.bexcommunicatie.nl