Gemeente Gouda


Persbericht: Parkeerplaats Potterspoort langer open (7-11-2007)

Parkeerplaats de Potterspoort op het Bolwerk blijft open tot na de feestdagen. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan wensen van Goudse winkeliers en omwonenden. Aanvankelijk zou de parkeerplaats half november sluiten, maar de werkzaamheden konden zo worden ingepland dat de parkeerplaats grotendeels toch open kan blijven.

Tot 7 januari blijft circa 90 procent van de parkeercapaciteit beschikbaar. Slechts een klein deel van de parkeerplaatsen wordt afgezet voor werkzaamheden zoals het graven van proefsleuven.

Alternatieven
Na 7 januari wordt het bezoekersparkeren op het Bolwerk gecompenseerd door op piekmomenten (donderdagavond en zaterdag) het P+R- terrein van Q park, ten noorden van het NS station, te gebruiken. Het tarief wordt op die piekmomenten gelijk gesteld aan de tarieven van de parkeerterreinen Schouwburg en Klein Amerika. Op niet-piekmomenten is op de bestaande parkeerterreinen voldoende capaciteit beschikbaar.

Tegelijkertijd onderzoekt de gemeente Gouda de mogelijkheden voor extra parkeerplaatsen. Op korte termijn is duidelijk of er extra parkeerplaatsen beschikbaar komen op De Vest.