Gemeente Oldebroek


Stichting OSO steunt lokale initiatieven voor ontwikkelingssamenwerking

De Stichting Ontwikkelings Samenwerking Oldebroek (OSO) is een stichting die projecten in ontwikkelingslanden financieel ondersteunt. Lokale organisaties of groepen inwoners uit de gemeente Oldebroek kunnen bij de Stichting OSO aanvragen doen om financiële steun voor projecten ontwikkelingssamenwerking.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moet wel aan een aantal criteria worden voldaan. De aanvraag moet bedoeld zijn voor een project in een ontwikkelingsland (ook Oost- Europa) met een breed maatschappelijk doel en een structureel effect. Hulp aan één persoon (of gezin) komt niet voor een bijdrage in aanmerking. Ook is het van belang dat de aanvraag afkomstig is van een groep inwoners of een organisatie uit de gemeente Oldebroek, er moet dus draagvlak onder de bevolking zijn. De bijdrage die OSO geeft kan niet hoger zijn dan het bedrag dat de aanvragers uit andere bronnen bijeenbrengen voor het project. De aanvrager moet zelf zorgen voor publiciteit en voorlichting over het project. Tevens moet er na afloop verantwoording afgelegd worden over de besteding van de bijdrage. Aanvragen worden beoordeeld door het bestuur van de stichting OSO.

Voor meer informatie over het aanvragen van financiële steun kunt u terecht bij de secretaris van de Stichting OSO: de heer J. Kooiker, afdeling Samenleving gemeente Oldebroek, telefoon (0525) 638234 of e-mail jkooiker@oldebroek.nl. Een formulier voor het aanvragen van de bijdrage van de Stichting OSO is te vinden op de website www.oldebroek.nl.

Vacature
De Stichting Ontwikkelingssamenwerking Oldebroek ondersteunt lokale initiatieven op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Daarnaast wil de Stichting proberen een bijdrage te leveren aan de bewustwording over ontwikkelingssamenwerking. Voor het leveren van deze bijdrage zijn wij op zoek naar twee enthousiaste bestuursleden, die affiniteit hebben met ontwikkelingssamenwerking en weten hoe je via communicatie en publiciteit de verschillende doelgroepen kunt bereiken.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer J. Kooiker (ambtelijk secretaris) 0525-638200 of met mevrouw B. Verberk-Jansen (voorzitter) 038-3765135.