Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
---
Apeldoorn - Bromfietser onder invloed Een 36-jarige inwoner van Apeldoorn is dinsdag 6 november rond 21.15 uur op de Imkersplaats betrapt op het rijden onder invloed.

Tijdens een controle van een groep jongeren kwam de 36-jarige man op zijn bromfiets voorbijrijden en ging voor de ogen van de jongeren en de controlerende agenten onderuit. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 1,9 promille. Naast een boete voor het rijden onder invloed kreeg de man ook een bekeuring voor het rijden zonder helm en het niet voeren van verlichting.


---
Apeldoorn - Twee auto's gestolen, één terecht Twee inwoners van Apeldoorn hebben aangifte gedaan van diefstal van hun personenauto.

Tussen maandag 5 november 23.00 uur en dinsdag 6 november 06.00 uur werd vanaf de Teutonenstraat een rode Honda Civic, met het kenteken HF-RL-78 weggenomen. Het is niet bekend hoe de afgesloten auto kon worden weggenomen.

Vanaf een parkeerplaats aan de Griftstraat werd dinsdag 6 november rond 10.30 uur een zwarte Audi weggenomen. De bestuurster parkeerde de auto op genoemde parkeerplaats en ging een kantoorpand binnen voor een afspraak. Hier legde zij de sleutels van de auto op een tafel. Enige tijd later bleek dat de sleutels waren verdwenen. Nadat de vrouw thuis een reservesleutel van de auto had opgehaald, bleek dat de auto was weggenomen. De auto werd enige tijd later op de Rangeerstraat weer aangetroffen.


---
Apeldoorn - Winkeldief aangehouden Een 38-jarige inwoner van Vaassen is dinsdag 6 november aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De man wordt er van verdacht omstreeks 12.15 uur in een winkel aan de Hoofdstraat parfum weggenomen te hebben. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de man op het Marktplein aangehouden worden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

EINDE BERICHTEN