Nederlandse vertaling uit van Cradle to Cradle boek

07/11/2007 14:13

Maastricht, 6 november 2007 - Het internationaal volprezen boek van chemicus Michael Braungart en architect William McDonough, 'Cradle to Cradle - Remaking the Way We Make Things', is sinds kort ook verkrijgbaar in een Nederlandse editie. Michael Braungart kreeg op het Let's Cradle-congres in Maastricht het eerste exemplaar van de vertaling uitgereikt uit handen van zakenvrouw Anne-Marie Rakhorst.

Het boek 'Cradle to Cradle - afval is voedsel' geeft aan dat het mogelijk is de spiraal van uitputting van natuurlijke voorraden, van verspilling en vervuiling te doorbreken. Michael Braungart en William McDonough bepleiten nieuwe uitgangspunten voor het ontwerpen en ontwikkelen van producten op basis van veilige en volledig herbruikbare grondstoffen. Zo zou afval voedsel kunnen worden in een oneindige kringloop.

Nieuw geluid
Het boek is voor Anne-Marie Rakhorst een mijlpaal. " 'Wat je niet weet, kun je niet maken', zei één van de sprekers op het congres. Ik ben het roerend met hem eens en daarom was deze vertaling broodnodig. Het is nodig dat we deze boodschap verspreiden en dat doen in zijn meest pure vorm om deze visie zo duidelijk mogelijk te kunnen overbrengen. Want C2C biedt megakansen, voor ons allemaal. We hebben nu genoeg van de doemscenario's, het is tijd voor een nieuw geluid. Schuldgevoel over onze aanwezigheid op aarde is passé. We hoeven niet te minderen. Als je kijkt naar het concept van Braungart en McDonough kunnen economische groei en respect voor het milieu gewoon naast elkaar bestaan. Daarvoor is het wel belangrijk dat we zoveel mogelijk kennis met elkaar delen van dit prachtige concept. Dat is de beste oplossing om uit de impasse te raken waarin we zitten. Het voortouw ligt bij de ondernemers, die C2C-producten zullen moeten ontwikkelen. Politici kunnen op hun beurt weer bijdragen aan het bewustzijn en consumenten moeten vragen naar duurzame producten."

Passie voor duurzaamheid
Anne-Marie Rakhorst heeft een passie voor duurzaamheid. Ze publiceerde in september haar eigen boek 'Duurzaam ontwikkelen... een wereldkans'. Dat het onderwerp een steeds breder publiek aanspreekt, blijkt uit het feit dat 'Duurzaam ontwikkelen... een wereldkans' al na één maand meer dan 17.000 keer over de toonbank is gegaan. Het boek is inmiddels ook in een Engelse versie beschikbaar. Zelf is Rakhorst met haar ingenieursbureau Search ook aan het pionieren met C2C. Ze traint haar adviseurs op de C2C-criteria en bouwt momenteel twee van de vestigingen gebaseerd op het C2C-protocol.

Bestellen:

Cradle to Cradle: afval = voedsel / druk 1
Cradle to Cradle: afval = voedsel