Gemeente Lochem


Invoering van het Burgerservicenummer

Gemeente Lochem

Op 26 november 2007 wordt het Burgerservicenummer (BSN) ingevoerd. Het BSN is de 1e stap van het programma "de Andere Overheid" waarbij de overheid uiteindelijk wil komen tot een éénmalige gegevensverstrekking van en naar de burger waarbij als doel gesteld is om tot efficiëntere en burgervriendelijke dienstverlening te komen. De burger hoeft niet meer zijn persoonsgegevens te overleggen bij de diverse (overheids)instanties.

Redenen invoering Burgerservicenummer
Het BSN is een onmisbare bouwsteen voor de overheid om te komen tot een verbetering van de (elektronische) dienstverlening aan de burger. De overheid hanteert op dit moment verschillende nummers voor dezelfde persoon. Dit is erg onhandig. Met één uniek persoonsnummer kunnen persoonsgebonden gegevens doelmatig en betrouwbaar worden uitgewisseld tussen en binnen de verschillende onderdelen van de overheid. Het BSN draagt daarnaast bij aan de bestrijding van identiteitsfraude.

Volgende week zullen we u uitgebreider informeren over de invoering van het Burgerservicenummer. Wilt u nu al meer weten, dan kunt u bij de publieksbalies van het gemeentehuis een folder afhalen van het Ministerie van BZK.