Gemeente Purmerend

Gemeente klaar voor gladheidbestrijding

07 november 2007

Vrijdag 2 november 2007 is het gladheidbestrijdingseizoen gestart. De gemeente zorgt voor het begaanbaar maken en houden van de hoofdroutes ten tijde van (dreigende) gladheid. Het gaat onder meer om de noord-zuid- en de oost-westroute, de routes waarvan Arriva gebruik maakt, de wijkontsluitingswegen en de doorgaande fietsroutes. Ook strooit de gemeente een aantal fiets- en voetgangersbruggetjes, bushaltes en (in het kader van het seniorenbeleid) in de omgeving van winkel- en ouderencentra.

De gladheid op de routes en de plekken die de gemeente bestrijden, zijn vastgesteld in het Gladheidbestrijdingsplan 2007 - 2008. Een versie van het gladheidbestrijdingsplan kunnen Purmerenders afhalen bij de Centrale Balie Publieksvoorlichting in de hal van het stadhuis en bij de wijkkantoren.

Van de bewoners wordt verwacht dat zij de eigen stoep begaanbaar maken en houden. Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is dit zelfs verplicht. Zaterdag 24 november 2007 van 10.00 - 14.00 uur kan er een zakje strooizout worden afgehaald bij onderstaande wijkkantoren of wijksteunpunten.

* Wijkkantoor Weidevenne, Nijlstraat 2

* Wijkkantoor Gors, Dotterbloem 100-102

* Gemeenschapshuis Overwhere, Sportlaan 147
* Wijkkantoor Wheermolen, John F. Kennedyplein 101-103
* Centrum, Wijksteunpunt Avondzon, Nieuwstraat 18
* Wijkkantoor Purmer-Zuid, Meerland 71

* Purmer-Noord, Wijksteunpunt Overlanderstraat 650