Partij van de Arbeid

Den Haag, 7 november 2007

Vragen van de leden Van Dijken en Roefs (beiden PvdA) aan de Minister van Verkeer en Waterstaat

over hinder voor gehandicapten bij het vervangend vervoer bij de afsluiting van de Hollandse Brug


1. Bent u op de hoogte van het feit dat er klachten zijn binnengekomen bij uw departement over de ernstige hinder die gehandicapten ervaren bij het vervangend vervoer in verband met de tijdelijke afsluiting van de Hollandse brug voor langzaam verkeer?


2. Heeft u rekening gehouden bij de inzet van het vervangend vervoer (in de vorm van een veerpont en in voorkomende gevallen ook gratis taxi's) met de groep mensen die voor vervoer afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel of andere, grotere invalidenvervoermiddelen? Zo ja, op welke wijze?


3. Zijn er taxibedrijven ingezet die gespecialiseerd zijn in invalidenvervoer? Wordt er met name de mogelijkheid geboden ook rolstoel en invalidenvervoermiddelen te vervoeren? Zo nee, waarom niet?


4. Is thans gegarandeerd dat gehandicapten op een gelijke wijze gebruik kunnen maken van het vervangend vervoer bij de verbinding tussen Almere en Amsterdam?


5. Is het landelijk beleid om bij dergelijke tijdelijke infrastructurele maatregelen ook altijd zo veel mogelijk aan de belangen van mensen met een functiebeperking tegemoet te komen? Zo ja, waaruit blijkt dat? Zo nee, waarom niet?