Provincie Zuid-Holland

Statenfractie Zuid-Holland

Den Haag, 7 november 2007

Minister verandert standpunt Rotterdam Airport
PvdA motie heeft effect.

De motie die de Statenfracties van de PvdA en SP afgelopen juni indienden, blijkt effect te hebben. Minister Eurlings werkt aan een nieuw vluchtplan en heeft zijn voorstel om een toename van nachtelijk vliegverkeer op Rotterdam Airport toe te staan, van tafel gehaald.

De Pvda Statenfractie is zeer tevreden met deze ontwikkelingen en juicht het ook toe dat de minster een nieuw slaapverstoringsonderzoek in de Rotterdamse regio zal laten uitvoeren. De fractie heeft op zich geen bezwaar tegen regeringsvluchten, want 'als je in bed ligt hoor je toch niet welke sticker erop het vliegtuig zit'. Maar dan zullen andere vluchten moeten komen te vervallen. Want hoe dan ook: de PvdA wil niet dat meer mensen, meer en vaker last hebben van nachtelijke vluchten.

Het lijkt erop dat deze boodschap niet aan dovemansoren is gericht. Of dat echt zo is, zal blijken als de minister met zijn nieuwe vluchtplan komt (2008). Tot dat moment zal gedeputeerde Van Heijningen op aandringen van de PvdA het provincieparlement op de hoogte blijven houden van alle ontwikkelingen. Zo wordt in november al een 'belevingsonderzoek' verwacht, dat in kaart brengt hoe omwonenden het vliegverkeer 'beleven'. Als dit rapport of andere nieuwsfeiten daar aanleiding toe geven, zal de PvdA opnieuw aan de bel trekken. En dat blijkt tot op heden niet voor niets te zijn geweest.


---
Noot voor de pers: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Pool (PvdA-Statenfractie Zuid-Holland), woordvoerder Luchtvaart, tel: 06 - 5519 5364, email: aje.pool@statenzh.nl


---- --