Zero 2 Hero Antilliaans team in Amsterdam Dakar rally

07/11/2007 13:16



Kosmopolis



Onder de noemer 'Zero 2 Hero' nemen drie jongens van het Brasami college op Cura(cc)ao deel aan de alternatieve rally van Amsterdam naar Dakar. Het is de eerste keer dat er een internationaal team aan de rally meedoet.

De rally is voor Marshall (18), Gonzales (18) en Jansen (21) het hoogtepunt van het Zero 2 Hero project. Al maandenlang is dit team bezig met de voorbereidingen. Het team heeft de rally-auto, een oude Mercedes ambulance gedoneerd door het Rode Kruis, zelf opgeknapt. Zij hebben zelf sponsoren benaderd en een fysieke training gekregen van het leger. De ontwikkelingen en belevenissen van de jongens kunnen tijdens de rally op de website www.zero-2-hero.org gevolgd worden. Ook na de rally gaat het project verder. De rally-auto zal terugkeren naar Cura(cc)ao en omgebouwd worden tot een mobiele bioscoop. De jongens zullen als ambassadeurs met de rally-auto scholen bezoeken op Cura(cc)ao. Door middel van hun verhalen en de gemaakte filmreportage zullen zij de leerlingen duidelijk maken dat ook zij hun dromen kunnen waarmaken.

Zero 2 Hero is geïnitieerd door de Australische Julian Watson, die sinds zes jaar creatief directeur is van Soletrader, een bedrijf voor mediacommunicatie gevestigd in Amsterdam. In maart 2007 besloot hij zijn opgebouwde kennis in te zetten met als doel jongeren uit Cura(cc)ao op een creatieve wijze te inspireren.

Educatief programma
Kosmopolis ondersteunt het educatief programma in dit project. Vijftig schoolkinderen in de leeftijd 14-20 jaar oud deden gezamenlijk mee aan een workshop. In de workshop stond het beantwoorden van één vraag centraal: wat zou jij doen als jij de baas was van Cura(cc)ao? Het resultaat van de workshop is het ontwerp van een bijzondere flyer waarin de scholieren op twee manieren, via tekst en tekeningen, antwoord geven op de centrale vraag. Het vermogen en streven om dromen te realiseren wordt in deze opdracht gestimuleerd. Ook Marshall, Gonzales en Jansen toonden hun getekende werken aan de schoolkinderen. De tekeningen kunnen binnenkort op de website van www.zero-2-hero.org bekeken worden.

Media kick off 15 november
De jongens van het Zero 2 Hero komen op 10 november aan in Nederland en starten op 17 november aan de rally vanaf het NDSM terrein in Amsterdam. De gepimpte auto is vandaag gearriveerd. Op 15 november zal er een media kick off zijn van het Zero 2 Hero team met ondersteuning van 'Temple of Hiphop' en graphic designers van de groep 'Laat Ze Los' en het 'IJzeren Gordijn'. Tijdens de kick off zullen de designers een finishing touch aanbrengen op de auto van Zero 2 Hero. Het publiek kan dit evenement bijwonen.

Datum: donderdag 15 november
Tijdstip: 20:00 tot 01:00 uur
Plaats: de Cantine in Amsterdam
Rietlandpark 373, 1019 EM Amsterdam www.decantine.nl
Zero 2 Hero is een initiatief van Soletrader. Kosmopolis is partner in het project.

Sponsors
Ascend Motors - Mercedes Benz (mechanical training), United Telecommunications Service (vliegtickets, locale krant) Telecuracao, Arpo Body shop (interieur van de auto), Charlie Auto Centre (banden), MCB Bank (brandstof voor de rally), Fatum (verzekering van het team), Meyer Moving (International Shipping), KPMG (Educational experience support), Canon Europe (camera equipment), Kosmopolis (educatief programma), Educational Dept (school integration), Kooyman Hardware (school shirts en tassen, automaterialen), United Trust (team finance), Moru Bondia (dagelijks verslag op televisie), Thesiger.nl (websupport), Malerianomore.nl (press car support), Herbert Vissers College (press auto), Bever zwerfsport (energy biscuits), Camalot Audio Visual (camera support), Derookerij.nl (coördinatie ), Flyingpig.nl (team accommodatie), Tomorrowdesign.nl( strategy - design advise), Hoodlamb.com (team jackets), Het IJzerengordijn.nl (car graphics), e-studio di Arte (workshops), Variomatic.biz (webdesign), Ganexxion, Adidas Europe ( team footware), Lunablou.org (coördinatie workshops), Ganexxion (satellite communications), henxs.com (graphic spray paint) Autospuiterij Kluivert (reparaties), Mickys Muffler and Radiator Center (radiator en muffler).

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





htttp://www.zero-2-hero.org