Ingezonden persbericht


Persbericht

Persoonlijke positiebepaling op de arbeidsmarkt

~ MijnMarktwaarde.nl biedt een online benchmark van banen ~

Amsterdam, 7 november 2007 - Ilse media lanceert een nieuwe site die hoogopgeleiden helpt hun status op de arbeidsmarkt te bepalen: MijnMarktwaarde.nl. Aan de hand van twee uitgebreide, onafhankelijke tests kunnen bezoekers van de site bepalen wat hun positie op de arbeidsmarkt is in vergelijking met andere werknemers met dezelfde of een vergelijkbare functie.

De persoonlijke benchmark gebeurt aan de hand van de belonings- en arbeidsvreugdetest. De beloningstest, die in samenwerking met De Breed & Partners wordt uitgevoerd, gaat niet alleen in op salaris en ervaring maar kijkt ook naar secundaire arbeidsvoorwaarden, de mogelijkheid cursussen te volgen en andere extraÕs die een werkgever kan bieden.

De arbeidsvreugdetest, die in samenwerking met 123test.nl wordt uitgevoerd, gaat dieper in op de sfeer binnen een bedrijf, de mate waarin overgewerkt wordt, de omgang met collegaÕs en de sociale activiteiten die georganiseerd worden.

Het doel van de site is het cre'ren van bewustwording bij hoogopgeleiden met enige werkervaring. Feit is dat er bijvoorbeeld nog steeds grote verschillen bestaan op het gebied van beloning. Zo verdienen vrouwen op jaarbasis ca. 3.000 euro bruto minder dan mannen. En ligt voor medewerkers in de ICT de focus meer op prestaties dan op onkosten, met een hogere prestatievergoeding dan onkostenvergoeding.

Mochten werknemers twijfelen aan hun baan of de mate waarin ze beloond worden, dan biedt MijnMarktwaarde.nl hier beter inzicht in. Naast een persoonlijke benchmark geeft de site ook ondersteunende informatie in de vorm van persoonlijk advies van een loopbaancoach en een stappenplan om te solliciteren of te onderhandelen. In samenwerking met partner NationaleVacaturebank.nl biedt de site vacatures gericht op hoogopgeleiden met een aantal jaren werkervaring.

MijnMarktwaarde.nl werkt samen met Intermediair.nl, Nationale Vacaturebank.nl, FNV Bondgenoten, De Breed & Partners, 123test, NuZ.nl, Schoolbank.nl en Viva.

(299 woorden)