Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Groot onderhoud Oosterboer fase 2 (7-11-2007)

Dit najaar wordt het onderhoud aan de wegen, parkeerplaatsen en voetpaden in Oosterboer fase I uitgevoerd. Volgend jaar zal groot onderhoud aan de bestrating van Oosterboer fase 2 (gebied tussen het Ringpark en de Brandemaat), worden uitgevoerd.

In dit oudste deel van Oosterboer wordt schade aan de bestrating vooral veroorzaakt door boomwortels die de bestrating opdrukken. Wegkappen van boomwortels is niet mogelijk, omdat dit de stabiliteit van de bomen in gevaar brengt.
De bomen zullen bovendien in hun overlevingsdrang wortels blijven ontwikkelen. Op termijn neemt de overlast door wortelgroei toe waardoor steeds meer slechte stukken in de bestrating ontstaan en de verkeersveiligheid niet kan worden gewaarborgd.

Om de problemen op te lossen zijn aanpassingen in de bestrating en beplanting noodzakelijk. Bij de werkzaamheden kan bovendien nog eens gekeken worden naar de hele inrichting van uw buurt.

Om de inrichting van de buurt zoveel mogelijk op de wensen van inwoners af te stemmen zijn er de komende weken informatiebijeenkomsten
in het restaurant van Het Erf, Atalanta 2 Meppel.

De inwoners ontvangen een uitnodiging voor de bijeenkomst over hun straat.