Gemeente Heusden


Woningbouwproject Schoolstraat Drunen in ontwikkeling 7 november 2007 Woningbouwproject Schoolstraat Drunen in ontwikkeling

In het nieuwbouwplan aan de Schoolstraat-Burgemeester Van der Heijdenstraat in Drunen komen acht starterswoningen en twaalf geschakelde seniorenwoningen. Het college van Heusden heeft dat dinsdag 6 november besloten. Verder biedt de inbreidingslocatie ruimte aan een twee-onder-een-kapwoning en dertien vrijstaande woningen. Op de hoek Schoolstraat-Deken Coppensstraat komen daarnaast nog drie seniorenwoningen.

De ontwikkeling van de senioren- en starterswoningen legt de gemeente neer bij een projectontwikkelaar. De starterswoningen worden daarbij ontwikkeld volgens de voorwaarden die de gemeente met de vereniging Betaalbaar Wonen Heusden overeen is gekomen. Na oplevering worden de starterswoningen aan de vereniging overgedragen.

De starterswoningen gaan gemiddeld minder dan EUR 150.000 kosten. De seniorenwoningen vallen in de categorie dure koop (> EUR 270.000). Voor de uitgifte van de twee-onder-een-kapwoningen en de vrije kavels maakt de gemeente gebruik van de gemeentelijke wachtlijst voor bouwgrond.

Start bouw
Met het besluit van het college is er groen licht voor verdere uitwerking van het stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan. Vooruitlopend op de realisatie van het project is deze week begonnen met de sloop van de voormalige fabriek aan de Schoolstraat. De sloopwerkzaamheden nemen naar verwachting vier weken in beslag. De daadwerkelijke bouw van de maximaal 38 woningen wordt verwacht in het voorjaar van 2010.
Geplaatst op: 7 november 2007