Politie Haaglanden

Persberichten 7 november

Haaglanden, 07-11-2007

Zeilboot loopt vast op strand
Den Haag Een Frans zeilbootje kwam woensdagmorgen 7 november omstreeks 06.45 uur in de problemen vlak voor de Scheveningse kust. De boot, bemand door twee Franse en twee Belgische leerlingen van een maritieme opleiding, werd getroffen door het zware weer en raakte stuurloos. Toen het schip recht op de kust afvoer, liep het vast en sloeg om. De opvarenden, in de leeftijd van 23, 24 en 25 jaar, sprongen over boord en bereikten op eigen kracht het strand. De opvarenden zijn opgevangen op het politiebureau in Scheveningen en daar onderzocht door de GG&GD. Eén van hen, de 23-jarige eigenaar, moest een wond aan zijn hand laten hechten in het ziekenhuis. Het viertal was vertrokken vanuit Den Helder en wilde op weg naar een Belgische haven een tussenstop maken in Scheveningen. De boot is door de KNRM in samenwerking met de gemeente Den Haag op het droge gelegd en ligt ter hoogte van het Kurhaus op het strand. De eigenaar zorgt ervoor dat de boot woensdag nog wordt weggehaald.

Amokmaker aangehouden
Leidschendam - Een 39-jarige Voorschotenaar die op dinsdag 6 november omstreeks 23.15 uur op de Burgemeester Velthuijsenlaan een bewoonster lastig viel en veel problemen veroorzaakte werd door de politie aangehouden. De man was zwaar onder invloed van drank en beschikte niet over een identiteitsbewijs. Op het politiebureau bleek dat hij gesignaleerd stond voor een geldboete van 228 euro. Omdat hij die boete niet kon betalen, werd de Voorschotenaar ingesloten. Voor openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een id-bewijs kreeg hij bekeuringen uitgereikt.

Leidschendamse gewond bij aanrijding
Voorburg - Een 82-jarige Leidschendamse automobiliste is op dinsdag 6 november omstreeks 08.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Een 50-jarige Voorburgse automobilist zag bij het afslaan op het kruispunt Rozenboomlaan/Parkweg de vrouw over het hoofd. Beide autos raakten zwaar beschadigd. De bejaarde vrouw liep rugletsel op. Zij werd per ambulance overgebracht naar het Medisch Centrum Haaglanden. De politie heeft proces-verbaal tegen de Voorburger opgemaakt.

Voorburger op gestolen fiets
Voorburg - Doordat een 16-jarige Voorburger geen verlichting op zijn fiets voerde, werd hij op dinsdag 6 november omstreeks 21.45 uur op de Mgr. van Steelaan door de politie gecontroleerd. Tijdens die controle werd geconstateerd, dat het slot van de fiets gedeeltelijk was verwijderd en dat de fiets van diefstal afkomstig was. De Voorburger werd daarop aangehouden en de fiets werd in beslaggenomen. De 16-jarige jongen werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.