Gemeente Coevorden

Werkzoekenden aan de slag

Werkzoekenden uit de gemeentes Coevorden en Emmen kunnen wellicht binnenkort als kok of gastheer/gastvrouw aan het werk bij De Huttenheugte. Vertegenwoordigers van beide gemeentes, het Drenthe College en Center Parcs hebben een verklaring getekend om dat voor elkaar te krijgen.

Het project 'leren en werken in de horeca' is bedoeld om mensen die nu nog een WWB-uitkering ontvangen aan een baan te helpen. De deelnemers krijgen twee weken de kans om zelf mee te maken hoe het is om in de horeca te werken. Na die twee weken kunnen zij doorstromen naar het zogenoemde schakelprogramma en daarna naar een opleiding van het Drenthe College.

Nieuwe rol

Het schakelprogramma duurt acht weken. De deelnemers doen daarin de basisvaardigheden op die zij in hun toekomstige functie nodig hebben. Verder maken ze kennis met De Huttenheugte en krijgen ze les op het gebied van gastvriendelijkheid en presentatie. Veel mensen die uit de bijstand komen moeten wennen aan hun nieuwe rol als werknemer én aan de combinatie werk en gezin. Ook daar is aandacht voor. Alle deelnemers hebben een vaste coach, die ook het aanspreekpunt is voor samenwerkende partijen in het project.

Arbeidsovereenkomst

De deelnemers die na deze acht weken worden toegelaten tot het opleidingsprogramma krijgen een tijdelijke arbeidsovereenkomst aangeboden door Center Parcs De Huttenheugte. Dit is een leer-werkovereenkomst, zodat de deelnemers tegelijkertijd hun opleiding tot kok of gastheer/gastvrouw kunnen volgen. Wie die opleiding afrondt, heeft na het project een startkwalificatie, waarmee hij de arbeidsmarkt op kan.

Meer informatie

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij hun contactpersoon bij de gemeente Coevorden.
Dit moet voor 19 november 2007.