Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Symbolische start herstructurering Jaffa

Afgelopen woensdagmiddag 31 oktober werd de Ommoordsestraat feestelijk geopend door Dagelijks Bestuurder Lucas de Boer en Ron van Gelder, vestigingsmanager Kralingen/Noord van het WBR.

Afgelopen woensdagmiddag 31 oktober werd de Ommoordsestraat feestelijk geopend door Dagelijks Bestuurder Lucas de Boer en Ron van Gelder, vestigingsmanager Kralingen/Noord van het WBR. De opening werd symbolisch ingeluid door het leggen van tegels door beide heren. De tegels zijn door kinderen en bewoners uit de buurt, onder begeleiding van een kunstenares, versierd met mozaïek.

Sloop is voortreffelijk verlopen

De plek voor het park is ontstaan na de noodzakelijke sloop van 48 woningen. Om de periode tot aan de daadwerkelijke nieuwbouw te overbruggen is besloten het gebied als ruimte voor de bewoners in te richten. Dit tijdelijke park is een initiatief van het WBR, in samenwerking met de Willem de Kooning Academie en de bewoners uit de buurt. Volgens Ron van Gelder is de sloop voortreffelijk verlopen, want nog nooit is een sloop in zijn ogen zo rustig verlopen, liet hij zich afgelopen woensdag ontvallen. Ook de samenwerking tussen WBR, politie, deelgemeente, bewoners en andere diensten in de wijk verdiende een applaus. Voor de inrichting van het park hebben studenten van de academie diverse voorstellen en ideeën gepresenteerd. Na intensief overleg met bewoners, deelgemeente en andere belanghebbenden is daar een plan uit voort gekomen. Er worden in het groen drie pleintjes ingericht met onder andere speeltoestellen, mozaïektegels en een kunstwerk. Bruikbaarheid voor de buurt, sociale veiligheid en een positieve uitstraling hebben een grote rol gespeeld in het uiteindelijke ontwerp.

Bloembollen planten

Na het leggen van de tegels werden er vervolgens bloembollen geplant door zowel bewoners en kinderen uit Jaffa, Lucas de Boer en Ron van Gelder. Een hovenier heeft het ontgonnen terrein ingericht met groenvoorzieningen. In het voorjaar zullen de diverse bloemen en planten voor een fleurige aanblik zorgen. Verder is er in het tijdelijke park ook een speelplek ingericht voor de kinderen uit de buurt en er is ook een groene olifant geplaatst. Eenmaal terug in de feesttent op het Berkelplein konden alle aanwezigen genieten van hapjes en drankjes.