Politie Drenthe

Woensdag

Hoogeveen, 07-11-2007

Automobilisten verdwijnen na aanrijding fietsers De politie is op zoek naar twee nog onbekende automobilisten die dinsdag aan het eind van de middag fietsers aanreden en daarna verdwenen. Eén van de fietsers is gewond. Beiden hebben schade.

VRIES Op de Asserstraat in Vries botste rond 18.00 uur een nog onbekende automobilist achter op de fiets van een 13 jr. meisje uit die plaats. Het meisje fietste op dezelfde weg en de aanrijding gebeurde vlak voor de rotonde in deze weg t.h.v. de kerk. Het meisje viel met haar hoofd op de weg. De automobilist stapte uit en nadat hij gevraagd had hoe het met haar was reed hij weer weg. Het meisje raakte licht gewond aan haar hoofd en brak een botje in haar hand. Ze heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Haar fiets raakte licht beschadigd. De politie vraagt deze automobilist om contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844. (07-192288)

ZUIDLAREN Op de kruising van de Annerweg met de Infanterielaan in Zuidlaren verleende rond 17.30 uur een automobilist geen voorrang aan twee meisjes die op het fietspad van de Annerweg fietsten. Eén van hen, een 12 jr. meisje uit Zuidlaren, botste tegen de auto en rolde via de motorkap van de auto op de weg. Het meisje raakte niet gewond. De automobilist stapte uit en na het bekijken van zijn auto stapte hij weer in en verdween zonder zich verder om het meisje te bekommeren. De fiets van het meisje had schade aan de voorvork en het voorwiel. De politie wil graag in contact komen met deze automobilist. Het gaat om een man met een stevig postuur van rond de 40 à 50 jr. Hij reed in een grijze sportieve auto met uitklapbare koplampen, striping en getinte ramen. (07-192250)

Dronken doorrijder aangehouden
BOVENSMILDE In een woning in Bovensmilde hield de politie dinsdagavond op aanwijzing van getuigen een 42 jr. inwoner van Assen aan. De man was kort daarvoor doorgereden na het op de stoep van de Witterweg in Bovensmilde omverrijden van een paaltje. Getuigen zagen de man over de stoep rijden. Bij het kapotte paaltje bleef de bumper van de auto achter. Getuigen reden achter de auto aan en zagen waar deze heen reed. Ze belden de politie waarna de man kon worden aangehouden. Hij had gedronken (2,2 promille). Bovendien is zijn rijbewijs i.v.m. een eerdere veroordeling voor het rijden onder invloed ingevorderd. Na het afleggen van ene verklaring is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (07-192287)

Vrachtauto gekanteld
NIEUW AMSTERDAM Op de N-37 bij Nieuw Amsterdam ontstond dinsdagmiddag een aanrijding tussen twee personenautos en een vrachtauto. Door de aanrijding kantelde de vrachtwagen en versperde de hele rijbaan. De 23 jr. vrachtautobestuurder uit Vlagtwedde raakte gewond. Hij zat bekneld en nadat hij door brandweer en ambulancemedewerkers was bevrijd, is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De beide bestuurders van de personenautos, een 27 jr. inwoner van Emmer Compascuum en een 21 jr. inwoner van Zwartemeer, bleven ongedeerd. De N37 is door dit ongeval en i.v.m. de bergingswerkzaamheden enkele uren gestremd geweest. Het verkeer is omgeleid. De aanrijding is ontstaan door een uitwijkmanoeuvre van de automobilist uit Emmer Compascuum. (07-192271)

Bromfietser gewond
ASSEN Bij een aanrijding op de Mr. P.J. Troelstralaan in Assen raakte dinsdagavond een 17 jr. bromfietser uit die plaats gewond. Een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 20 jr. inwoner van Assen, sloeg linksaf en liet daarbij de doorgang niet vrij voor de bromfietser. Met waarschijnlijk lichte verwondingen is de bromfietser overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (07-102297)

Omstanders halen bestuurder uit te water geraakte auto COEVORDEN Twee omstanders hebben dinsdagmiddag een 46 jr. man uit Hoogeveen uit zijn te water geraakte auto gehaald. De man reed over het Ballast richting de brug over het kanaal. Hij miste echter door onbekende oorzaak de bocht vlak voor de brug en ging rechtdoor. Na het omverrijden van een lantaarnpaal en een hek dook de auto het water in. Twee omstanders sprongen in het water, sloegen een portierruit in en haalden de bestuurder uit de auto. Geschrokken, kletsnat en met een paar kleine wondjes belandde de man op het droge. De auto is met enige moeite uit het water getakeld en afgesleept. (07-192236)

Dronken automobilist belandt in sloot
KOEKANGE Het was niet verwonderlijk dat dinsdagavond een 25 jr. inwoner van Meppel op de Eggeweg in Koekange met zijn auto in de sloot reed. De man was namelijk zwaar beschonken. Ambulancemedewerkers en politie troffen hem aan achter het stuur van zijn auto. Hij was niet gewond. De politie hield hem aan en op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van maar liefst 2,9 promille. Zij rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (07-192291)

Bromfiets gestolen
HOOGEVEEN Op het Schutsplein in Hoogeveen is dinsdag tussen 17.45 en 21.30 uur een zwart met witte Yamaha bromfiets type Errox gestolen. De 17 jr. eigenaar van de bromfiets uit Kerkenveld deed aangifte bij de politie. (07-102305)

Aanhanger gestolen
EMMEN Dinsdagavond tussen 20.45 en 21.00 uur is vanaf een parkeerplaats aan de Magninstraat in Emmen een grijze aanhanger gestolen. Terwijl de bewoners even weg waren hebben onbekende de aanhanger, die met een disselslot was beveiligd, meegenomen. De eigenaar deed aangifte. (07-192304)

Scholen doelwit inbrekers
EMMEN Uit twee scholen in Emmen zijn in de nacht van maandag op dinsdag meerdere TFT beeldschermen en andere apparatuur gestolen. Bij beide scholen kwam men binnen door een raam open te breken. Uit een school aan de A. L. Lesturgeonstraat zijn vier beeldschermen gestolen. De staaldraden waarmee ze waren beveiligd zijn doorgeknipt. Uit een school aan de Laan van de Eekharst verdwenen o.a. twee beeldschermen, een beamer en een radio. (07-192002/07-192072)

Schuur uitgebrand
EES - Achter een woning aan de Odoornerstraat in Ees brandde dinsdagavond een schuur af. Door nog onbekende oorzaak ontstond binnen in de schuur brand. Een voorbijganger zag veel rook en waarschuwde de bewoners. De schuur was echter niet meer te redden. De brandweer probeerde dit nog wel maar concentreerde zich vervolgens op het behouden van de woning. Dit lukte wel. Een schadebedrag is niet bekend. Vooralsnog wordt niet gedacht aan brandstichting. (07-192296)

Aangehouden met drugs in auto
EMMEN Op de Fokkingeslag in Emmen hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 43 jr. inwoner van Schoonoord aan. De man zat daar in een auto waarin vermoedelijk drugs werden aangetroffen. De politie stelde een onderzoek in n.a.v. een melding over deze auto. In de auto vond de politie o.a. een aantal zakjes met vermoedelijk harddrugs. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen en achter het politiebureau gestald. (07-192326)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.