Gemeente Deventer

Doffegnies

Kleurrijk afscheidsalbum over burgemeester Doffegnies

Op dinsdag 6 november 2007 vond de presentatie plaats van het boek `Afscheid van de gemeente Diepenveen: Burgemeester J.W. Doffegnies, 1895-1915'. In de hal van Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek ontvingen mevrouw Venema-van Nijnatten en mevrouw Moes-van Nijnatten, kleindochters van burgemeester Doffegnies, de eerste exemplaren van de reproductie van dit bijzondere boek.

Bij zijn afscheid in 1915 van de gemeente Diepenveen kreeg burgervader Jan Willem Doffegnies een uniek album met tientallen foto's en 749 handtekeningen van bewoners en ambtenaren aangeboden. Het album werd schitterend geïllustreerd door de bekende tekenaar Johan Bokhorst. De sfeervolle foto's zijn van J.H. Rutgers.

Er bestaat slechts één exemplaar van het herinneringsalbum, dat bewaard wordt bij Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek te Deventer. Het album is nu voor het eerst volledig gereproduceerd en voor deze gelegenheid uitgebreid met inleidende teksten van historica Lamberthe de Jong. De foto's, handtekenigen en illustraties hebben betrekking op alle dorpen en buurtschappen van de toenmalige gemeente Diepenveen: Averlo, Borgele, Colmschate, Dorp (Diepenveen), Frieswijk, Lettele, Linde, Okkenbroek, Oxe, Rande, Riele (Schalkhaar), Tjoene en Weteringen.

Lamberthe de Jong leidde de presentatie in met een lezing over het album, burgemeester Doffegnies en de gemeente Diepenveen.

Het boek is te koop na de presentatie en ligt na 7 november in de boekhandel.

Publicatiedatum: 7-11-2007
foto van het van het herinneringsalbum voor burgemeester Doffegnies

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 7 november 2007