Ingezonden persbericht


Tandberg Data introduceert gegevensbeveiligingsoplossingen voor Mac OS X

Krachtige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke VXA drive en autoloader, ideaal voor mkb-organisaties en bedrijfsvestigingen

Amsterdam, 7 november 2007 Tandberg Data, leverancier van back-up- en archiveringsoplossingen, introduceert twee databeveiligingsproducten voor Mac OS X: de VXA-320 Firewire/USB Tape Drive en de StorageLoader VXA-320 Firewire. Deze oplossingen werken naadloos samen met het Mac OS X-platform en omvatten back-up- en herstelsoftware. Op deze manier biedt Tandberg Data Apple-klanten een uitgebreid portfolio van uiteenlopende oplossingen voor databeveiliging tegen een betaalbare prijs.

De gegevensbeveiligingsproducten van Tandberg Data voor Mac OS X werken perfect samen met Mac Xserve en Xserve RAID. Gebruikers van beide producten profiteren van een uiterst betrouwbare gegevensbeveiligingsoplossing. Daarnaast vormen de nieuwe Tandberg-oplossingen een aanvulling op de Tandberg StorageLoader met LTO-3 drive. Dit is de eerste LTO-3 tape-autoloader op 1U- formaat, die eveneens gecertificeerd is voor het Mac OS X-besturingssysteem.

"VXA is het enige tapeformat dat Packet Technology combineert met uitstekende schaalbaarheid. Het biedt namelijk uitbreidingsmogelijkheden voor drie verschillende cartridges met uiteenlopende opslagcapaciteit. Daarom is dit product ideaal voor IT-beheerders die hun tapeback-upomgeving naar een hoger niveau willen brengen", zegt Pat Clarke, Executive Vice-President voor Global Sales, Marketing en Services van Tandberg Data. "De VXA-320-producten zijn hot-swappable en werken perfect samen met alle Mac-besturingssystemen en met de nieuwe VXA-2- en VXA-320-producten. Deze VXA drives omvatten ook een high-speed USB 2.0-interface. Daardoor zijn de producten te combineren met nog meer Mac- en Windows-applicaties."

Over de VXA-320 Firewire/USB Tape Drive en StorageLoader VXA-320 Firewire Dankzij de Packet Technology van Tandberg kunnen VXA Packet drives, autoloaders en tapes gegevens lezen en doorvoeren in packets, net zoals dat gebeurt op internet. Dit resulteert in optimale gegevensintegriteit bij het dataherstelproces, uiterst snelle datadoorvoersnelheden en schaalbare capaciteit. Zo voeren VXA Packet drives gegevens door met een maximale snelheid van 86 GB per uur met de VXA-320. Netwerkbeheerders kunnen hierdoor een back-up maken van 320 GB aan gegevens binnen vier uur. Daarnaast is de kans dat VXA-producten gegevens foutloos herstellen 180 keer groter dan bij traditionele back-upproducten - zelfs wanneer de tape beschadigd is. Dit komt onder andere door de Check-After-Write- en 4-level Reed-Solomon Error Correction-functies. VXA Packet Technology is de nieuwe standaard voor tapeback-up. Dit dankt de technologie aan haar uitstekende reviews over het gebruik ervan door vooraanstaande OEM-organisaties.

Wat betreft het lezen en schrijven van data werkt de VXA-320 naadloos samen met VXA-producten van de tweede generatie. Dit zorgt voor optimale investeringsbescherming van organisaties die het VXA-platform al gebruiken. Met de VXA-320 kunnen VXA-2-gebruikers hun huidige X Media-tapes blijven gebruiken, terwijl ze profiteren van twee keer zoveel opslagcapaciteit en dubbele doorvoersnelheden. Bovendien biedt Tandberg Data drie verschillende VXA-cartridges met uiteenlopende opslagcapaciteit (320, 172 en 80 GB). Daardoor kunnen gebruikers kiezen uit cartridges met de opslagcapaciteit die het beste aansluit op hun budget en storagebehoefte. Daarbij profiteren VXA-320-gebruikers van een duidelijke prijs-per-gigabyte, in tegenstelling tot gebruikers van andere tapeformats.

De VXA-320 Firewire/USB Tape Drive en de StorageLoader VXA-320 Firewire zijn uitgerust met EMC (het voormalige Dantz) Retrospect Workgroup-software. Beide oplossingen zijn verkrijgbaar zowel bij Apple Stores als via distributeurs en resellers van Tandberg Data. De adviesprijs van de VXA-320 Firewire/USB bedraagt ¤ 844,00 (excl. btw) en van de StorageLoader VXA-320 Firewire ¤1.527,00 (excl. btw).

Over Tandberg Data
Tandberg is een vooraanstaande leverancier van databeschermingsoplossingen en ontwikkelt en distribueert hardware voor back-up en restore voor omgevingen met netwerkstorage en open systemen. Het bedrijf levert schaalbare oplossingen die inspelen op de complexe eisen van grote ondernemingen en mkb's. Tandberg is in 1933 opgericht en distribueert zijn producten via een select gezelschap van wereldwijde OEM-partners en distributeurs.