Gemeente Lelystad

Gemeente stelt bladkorven beschikbaar voor bewoners

De afgelopen weken is er zoveel blad van de bomen en struiken afgekomen, dat er niet langer kan worden gewacht met het opruimen. De jaarlijkse bladactie start dit jaar daarom al op maandag 12 november en zal naar verwachting vier weken duren.

Bladkorven

Nieuw dit jaar is de inzet van grote bladkorven. De bladkorven worden als proef en zolang de voorraad strekt, beschikbaar gesteld aan bewoners die daarom vragen. Ze worden enkele dagen voordat de bladactie plaatsvindt nabij de woning van de aanvrager op een grasveld geplaatst in het openbaar gebied. De korf kan gebruikt worden door de aanvrager, maar ook door buurtbewoners om blad in te doen afkomstig uit particuliere tuinen of uit het openbaar gebied.

Optimaal gebruik

De aanvrager wordt verzocht, er ook met buren over te spreken zodat de korven optimaal gebruikt worden. Op de dag dat in de betreffende wijk de bladactie wordt uitgevoerd wordt de korf leeggehaald en daarna verplaatst naar een volgende locatie.

Aanvragen

De bladkorven kunnen worden aangevraagd via het Servicemeldpunt van de gemeente. Telefoon: 278 911 (keuze 3) of bij de Wijkposten.
---