Technologie Stichting STW

Prijs voor innovatie in veterinaire wereld; STW Valorisatie Workshop "Oriëntatie op ondernemerschap" voor de vijfde keer gegeven

donderdag 1 november 2007

Op woensdag 31 oktober en donderdag 1 november jongstleden heeft Technologiestichting STW voor de vijfde keer de succesvolle workshop "Oriëntatie op ondernemerschap" gegeven. Gastheer was dit keer de Technische Universiteit Eindhoven. Het meest belovende idee was afkomstig van Erik Staijen van de Universiteit Twente.

STW geeft de workshop "Oriëntatie op ondernemerschap" in samenwerking met de Wageningen Business School. De workshop is gericht op studenten en onderzoekers van de drie TU's en de WUR, die een business-idee hebben en die overwegen om een eigen bedrijf op te richten. Tijdens de workshop werken de deelnemers hun business-ideeën verder uit, waarbij zij worden begeleid en geholpen door een flink aantal experts die vanuit alle relevante invalshoeken advies geven en ondersteuning bieden aan de deelnemers. Aan het eind van de workshop worden de verder uitgewerkte business-ideeën gepresenteerd ten overstaan van een onafhankelijke jury van deskundigen, die beslist welk business idee het meest veelbelovend is.

STW wil door het geven van deze workshop een actieve bijdrage leveren aan het bevorderen van de oprichting van kansrijke technostarters in Nederland.

Op 31 oktober en 1 november jongstleden is de workshop voor de vijfde keer gegeven. De Technische Universiteit Eindhoven is dit keer opgetreden als gastheer. Het meest belovende idee was afkomstig van Erik Staijen van de Universiteit Twente. Dit was de conclusie van de onafhankelijke jury van deskundigen bestaande uit Peter Apers (STW), Martien Kuunders (PTV), Jan Melles (Photonics Investments), Marc Sipkema (Varibel) en Martin Stutterheim (Technopartner).

Staijen kreeg de prijs voor zijn businesscase, waarin hij een chip op de veterinaire markt wil brengen die de melkziekte bij koeien kan monitoren.

De workshop is tot nu toe gegeven voor studenten en onderzoekers van alleen de drie TU's en de WUR. Omdat de workshop telkens een groot succes is en zeer gewaardeerd wordt door de deelnemers, wil STW de workshop vanaf volgend jaar ook gaan geven voor studenten en onderzoekers van de andere universiteiten in Nederland.

Over STW Technologiestichting STW financiert met een jaarlijks budget van ongeveer 48 miljoen euro hoogwaardig technisch-wetenschappelijk onderzoek aan universiteiten en onderzoeksinstituten en bevordert de toepassing van de onderzoeksresultaten door industrieën en instellingen. Het budget van STW is voor zestig procent afkomstig van NWO en voor veertig procent van het ministerie van Economische Zaken. Behalve haar Open Technologieprogramma voert STW sinds 2006 vraaggestuurde STW-programmaâs, gericht op wetenschappelijke excellentie en innovatiebevordering in specifieke segmenten van de industrie. STW neemt verder deel in andere programmaâs en begeleidt een aantal Bsik-projecten, zoals NanoNed en Dutch Program for Tissue Engineering (DPTE).

Meer informatie bij * dr.mr. Ard Cools STW tel. 030 6001 315 e-mail: a.cools@stw.nl.