Warchild


Kaartverkoop voor Roger Waters opera Ça ira. There is hope start vanaf 7 november 2007!
De kaarten voor de unieke opera `Ça ira. There is hope' zijn vanaf woensdag 7 november 2007 verkrijgbaar bij Top Ticket Line (0900 300 5000 of www.topticketline.nl), of via de website www.ca-iraforwarchild.nl.

`Ça ira. There is hope' is een prachtige opera over de Franse Revolutie. De opbrengsten van dit unieke project komen ten goede aan War Child. Deze opera wordt uitgevoerd door het Nederlands Concertkoor en het projectorkest Utrecht en wordt ten gehore gebracht in het World Forum Theater in Den Haag. Kiwanis Club Heerhugowaard neemt de organisatie en kaartverkoop op zich.
Kijk op www.ca-iraforwarchild.nl voor meer informatie.

`Ça ira. There is hope'
Op 12 mei 2007 overhandigde Roger Waters de partituur voor een eenmalige uitvoering van zijn opera op 5 mei 2008. Dit gebeurde tijdens de uitzending van Paul de Leeuw op 5 mei 2007. Initiatiefnemer Joke Tuinema was zo blij als een kind toen zij van Paul hoorde dat zij de bladmuziek mee naar huis kon nemen. Daarmee werd de basis gelegd voor een unieke concertante uitvoering van deze klassieke opera. Roger Waters schreef de opera naar het libretto van Etienne en Nadine Roda-Gil en Philip Constantin.

`Ça Ira' is een muzikale vertelling over de beginjaren van Franse Revolutie en beslaat de periode van 1789 tot en met 1793. Het verhaal over vrijheid, gelijkheid, broederschap en passie speelt zich af in een circusvoorstelling. De sociale en politieke onrust in Frankrijk groeit. Het begin van de revolutie, de bestorming van de Bastille, de feesten op het paleis in Versailles, de slavernij, de voorbereidingen op de nieuwe grondwet met de `Verklaring van de rechten van de man en van de burger', en nog veel meer.

De opera wordt uitgevoerd met de solisten Ernst Daniël Smid, Karin ten Cate en André Post. Dirigent Rob Vermeulen, het Tilburgs Begeleidingsorkest met Melissa Venema (trompet), het Nederlands Concertkoor en Kinderkoor Muziekschool Waterland maken de bezetting compleet.

Vrijheid, gelijkheid, passie en hoop. De Nederlandse première van de klassieke opera van Roger Waters wordt een spektakel. Geluidseffecten en indrukwekkende scènes, wanhoop en verdriet maken deze opera tot een onvergetelijke avond. De opera is een hedendaags beeld bij de Franse Revolutie.