Team Nederland klaar voor WorldSkills in Japan

05/11/2007 10:54



Skills Masters BV



Beste jonge vakmensen vertrekken woensdag 7 november van Schiphol

Op woensdag 7 november vertrekt Team Nederland van schiphol naar de wereldkampioenschappen in jong vakmanschap, de WorldSkills in Japan. Het team bestaat uit 26 kandidaten in de leeftijd tot 23 jaar, allen nationaal kampioen in hun vakgebied. Op 2 oktober jl. werd Team Nederland in het Haagse theater Diligentia gepresenteerd in aanwezigheid van de ambassadeur van Japan en de staatssecretaris van Onderwijs. De kandidaten zijn al maandenland aan het trainen om straks een zo hoog mogelijke score te behalen. Vorige week vond er nog eens een intensieve training plaats in Papendal, Arnhem. Kortom: Team Nederland is klaar voor vertrek.

De WorldSkills Competitie wordt voor de 39-ste keer georganiseerd en vindt dit maal plaats van 15 t/m 18 november in Shizuoka, Japan. WorldSkills is het grootste internationale educatieve evenement ter wereld dat al vanaf 1950 elke twee jaar gehouden wordt in een van de 48 landen die aangesloten zijn bij de WorldSkills organisatie. Tijdens de WorldSkills 2007 nemen bijna 850 jonge vakmensen uit verschillende landen het tegen elkaar op met doel wereldkampioen in hun eigen vakgebied te worden. Een gigantisch internationaal podium dat naar verwachting zal worden bezocht door ca. 200.000 bezoekers in 4 dagen.

Door mee te doen onderstreept Nederland het belang van vakmanschap voor de economie en de internationale concurrentiepositie van Nederland. Het evenement promoot het beroepsonderwijs en de deelnemers aan het evenement hebben een voorbeeldfunctie voor jonge leerlingen van het vmbo en mbo. Voor minister president Balkenende en Staatssecretaris van Onderwijs mevrouw Van Bijsterveldt genoeg redenen om het team op donderdag 29 november te ontvangen op het Catshuis.

Deelname aan WorldSkills wordt mogelijk gemaakt door verschillende partijen, namelijk: kenniscentrum GOC, opleiding- en ontwikkelingsfonds OTIB , Aequor, kenniscentrum Fundeon. De tien vakkanjers ( metaal en elektro) worden gesponsord door Bureau Top en de twee ZorgToppers door kenniscentrum Calibris .





http://www.ikganaarjapan.nl