Gemeente Sint-Michielsgelstel


Werkgroepen Kulturhus presenteren advies

donderdag 25 oktober 2007

In november zijn er voor de huidige en potentiële gebruikers van de gemeenschapshuizen in Berlicum, Den Dungen en Sint-Michielsgestel nieuwe bijeenkomsten gepland over het Kulturhustraject. Deze bijeenkomsten draaien om het advies dat de werkgroepen gemaakt hebben voor het gemeenschapshuis in elk dorp. Wij nodigen iedereen van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Data en locaties


* 7 november 2007, 19.30 uur: Sociaal cultureel centrum De Blauwe Scholk, Den Dungen

* 12 november 2007, 19.30 uur: Ontmoetingscentrum De Huif, Sint-Michielsgestel

* 19 november 2007, 19.30 uur: Sociaal cultureel centrum Den Durpsherd, Berlicum

Programma


* Inleiding door wethouder Leenen

* Presentatie van werkgroep over het opgestelde advies
* Discussie over advies

* Mogelijkheid voor intentieverklaring

Advies van de werkgroepen
In de werkgroepen die na de startbijeenkomsten geformeerd zijn, zijn verschillende organisaties en instellingen vertegenwoordigd die gebruik maken van het gemeenschapshuis. In de afgelopen maanden heeft elke werkgroep, onder begeleiding van adviesbureau BMC, gesproken over de mogelijke functies en activiteiten in een gemeenschapshuis, een gezamenlijk gebruik van ruimten, de vorm van het beheer en het gezamenlijk uitvoeren van activiteiten. De werkgroepen zullen hun bevindingen, ieder in het eigen dorp, voorleggen.

Het advies wordt voorafgaand aan de bijeenkomst toegestuurd aan huidige en potentiële gebruikers. Tijdens de bijeenkomsten lichten de werkgroepen dit advies nader toe. Daarna is er alle ruimte om hierop te reageren en hierover te discussiëren.

Het is belangrijk dat u het advies goed doorneemt voorafgaand aan de bijeenkomst. Wanneer we overeenstemming over het advies bereiken, willen we dat graag bekrachtigen met een intentieverklaring om daarmee een goed fundament onder het Kulturhus te kunnen leggen.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar i.langeraap@sint-michielsgestel.nl. Voor meer informatie of het ontvangen van het adviesdocument kunt u contact opnemen met mevrouw I. Langeraap, telefoonnummer (073) 553 12 43.

---