Vakbeurs ICT & Logistiek lanceert matchmaking exclusief voor vereniging Logistiek managers

Publicatiedatum: 10-09-2007

vLm-leden kunnen de komende weken op internet afspraken maken met collega-leden en exposanten van de vakbeurs ICT & Logistiek. Ontmoetingen worden gearrangeerd op basis van profielen. Afspraken worden bijgehouden in een digitale agenda. Hiervoor biedt VNU Exhibitions vLm-leden matchmakingmogelijkheden. De vakbeurs ICT & Logistiek wordt op 7 en 8 november gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Matchmaking past binnen de verdere professionalisering van het medium. Beursbezoekers maken voorafgaand aan de beurs een profiel aan. Het systeem matcht dit profiel met interessante exposanten, seminars, gesprekspartners en bezoekers. Op internet kan de bezoeker zelf aangeven met wie hij tijdens de beurs wil afspreken. Hij nodigt zijn gesprekspartners via internet uit. VNU Exhibitions biedt dit nieuwe instrument op ICT & Logistiek vooralsnog exclusief aan leden van vLm aan.

Business lounge
Op de beursvloer heeft organisator VNU Exhibitions de vLm-business lounge ingericht. Beursmanager Paul Verdult: "Een beurs brengt vraag en aanbod bij elkaar. Op basis van vlijmscherpe profielen brengen we 'de beste match' tot stand. Matchmaking leidt tot supergericht beursbezoek. Belangrijkste voordeel is dat het bezoekers in contact brengt met exposanten, maar ook met andere bezoekers die ze anders nooit zouden hebben gesproken. De technologie doet de bezoeker buiten de eigen gebaande paden treden."

Voorlopig biedt VNU Exhibitions deze mogelijkheid alleen aan vLm leden aan. Verdult: "Kwestie van kennisverrijking. We hebben hier te maken met een organisatie, waarvan de leden beschikken over veel knowhow. Voor ons is het een uitdaging de leden met elkaar in contact te brengen om cases met elkaar te bespreken. Daarnaast weten we dat iedereen kampt met tijdgebrek: als je op een dag precies de juiste mensen spreekt is beursbezoek wel heel erg lucratief."

Hoogwaardig netwerkplatform
vLm voelt zich vereerd deze mogelijkheid van matchmaking aan haar leden te kunnen aanbieden. Rien Hagen, directeur vLm: "Als beroepsvereniging behoort het creëren van een hoogwaardig netwerk- en kennisplatform voor discussie en kennisoverdracht tot een van onze doelen. Met de matchmaking op de vakbeurs ICT & Logistiek kunnen we deze doelstelling nog meer inhoud geven. Een perfecte kans dus voor onze leden om hun beursbezoek nog doeltreffender te maken."

De Matchmaking functionaliteit is ontwikkeld door 2MARK-IT. Stefan van Hoof, managing partner van dit bedrijf is zeer enthousiast over de vLm-Match. "Onze matchmakingsapplicatie biedt vLm-leden de mogelijkheid doelgericht hun tijd te besteden en in te delen. VNU Exhibitions als organiserende partij biedt hiermee het deelnemersveld van exposanten en bezoekers maximaal rendement. Deze online oplossing levert op basis van de specifieke profielvoorkeuren van de bezoeker, alle ingrediënten om dit mogelijk te maken binnen de eigen identiteit van ICT en Logistiek 2007."

-.-.-.-.-.-.-


Noot voor de redactie (