Ingezonden persbericht


Persberichten

Vakbeurs ICT & Logistiek plust

Publicatiedatum: 22-11-2006

De vakbeurs ICT & Logistiek staat als een huis. Met 3.489 bezoekers heeft het zijn leidende positie herbevestigd. Zowel bezoekers als exposanten waren meer dan tevreden. Dit blijkt uit de waarderingscijfers. Exposanten drukten hun oordeel uit in een 7.3, bezoekers gaven de beurs een 7.4. Exposanten geven na afloop aan veel nieuwe zakelijke contacten te hebben gelegd. De beurs werd van 14 tot en met 17 november gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar gelijktijdig met de driejaarlijkse vakbeurs Logistica.

Projectmanager Paul Verdult van VNU Exhibitions kijkt tevreden terug. "We hebben in alle opzichten geplust: meer bezoekers en hogere waarderingscijfers. Bezoekers vonden waarnaar ze op zoek waren; exposanten hebben businessrijke contacten gelegd. Dit wordt bevestigd door de enquêtes die we hebben gehouden. Hieruit blijkt dat zes van de tien bezoekers (mede) beslist over investeringen. Drie van de tien heeft daarin nog eens een adviserende rol. Combineer dit met het aantal bezoekers (39%) dat met concrete investeringsplannen naar de beurs is gekomen, en je hebt een voor alle partijen uitstekende beurs."

Bijzonder interessant
George M. Barnes, Senior Executive Marketing, Centric IT Solutions onderschrijft de stelling van Verdult: "Uit commercieel oogpunt is het exposeren op ICT & Logistiek voor ons bijzonder interessant. De kosten die een deelname aan deze beurs met zich meebrengen, zijn door het groot aantal concrete leads al vrij snel volledig gedekt. Het hier staan is voor ons erg nuttig, mensen weten de weg naar onze stand goed te vinden."

Wat is er nieuw? Dat is de belangrijkste vraag voor meer dan driekwart (77%) van de bezoekers van ICT & Logistiek. Dit was ook de vraag van Niels van der Vlist, Manager Operations, Van Dieren Maritime in IJsselmuiden: "Voor ons bedrijf ben ik op zoek naar een transportmanagementsysteem en naar methoden om onze bedrijfsprocessen verder te automatiseren. Deze beurs geeft precies die informatie die ik zoek en voegt zeker wat toe aan de informatie die bijvoorbeeld via internet beschikbaar is. Ik ga hier dan ook weg met zeer concrete ideeën, die ik zeker zal opvolgen."

Uit onderzoek blijkt dat 84 procent van het bezoek de volledigheid van het aanbod kwalificeert in termen als 'goed' en 'zeer goed'. Zo zelfs dat meer dan 90 procent van plan zegt te zijn ook volgend jaar ICT & Logistiek te gaan bezoeken. Paul Verdult van VNU Exhibitions: "Dat zijn belangrijke gegevens voor ons. Daarop bouw je een volgend evenement. We zien gretigheid om te investeren. Dat was de sfeer op de beurs. Exposanten hebben daarop uitstekend ingespeeld." Zo ook Cor van Ooststroom, Sales Manager Logistic Solutions bij exposant Fujitsu: "Het onderhouden van ons bestaande netwerk van relaties is voor Fuijitsu een belangrijke reden om hier te zijn, evenals het in stand houden en vergroten van onze naamsbekendheid. De beurs genereert een groot aantal leads."

ICT & Logistiek 2007 wordt op 7 en 8 november gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht