Gemeente Wervershoof


Jeanette zoekt de jeugd op


06 nov 2007
Jeanette Fuchs gaat de door ziekte uitgeschakelde jongerenwerker Ana van Amersfoort vervangen. In eerste instantie tot 1 januari. Ook zij zal de jeugd opzoeken en interesseren voor gezamenlijke activiteiten. Ze doet dit werk al vanaf 1992, de laatste tijd verbonden aan het jongerenwerk en sociaal-cultureel werk voor de welzijnsstichting Netwerk in Hoorn. Verder heeft ze onder meer ervaring opgedaan in Alkmaar, Obdam, Medemblik en Wieringermeer.

"Wat ik probeer is om in grote lijnen iets af te spreken met de doelgroep om dingen te doen en daarvoor de ruimte te scheppen. In eerste instantie rond hangouts als de skatebaan, het JOP, het winkelcentrum en het zwembad. Gelukkig hebben we in Wervershoof niet echt last van hangjongeren. Signalen worden snel opgepakt en daar doe ik wat mee, in gesprek met alle betrokkenen, dus jongeren, ouders én buurtbewoners. Mijn ervaring leert me dat het zich daarna in negentig procent van de gevallen probleemloos oplost. De meeste energie gaat dus zitten in participatie."

Ze wil nadrukkelijk geen hulpverlener zijn, maar heeft wel een luisterend oor. "Ik ga met de jongeren aan de gang, maar ik ben nadrukkelijk geen politie. Ik kan wel altijd zaken terugkoppelen naar de jongeren". Haar doelgroep reikt van 13 tot 23, met een licht accent op de groep 14- en 15-jarigen die de horeca nog niet in mogen.

Concrete doelstellingen heeft Jeanette nog niet geformuleerd. Misschien een panel, in de toekomst mogelijk een jongerenadviesraad, misschien blijft het beperkt tot het organiseren van activiteiten. "Als je naar de behoeften informeert is er meestal sprake van een golfbeweging. Soms zijn groepen een hele tijd niet in beeld en dan verschijnen ze weer. Dat geldt ook voor de deelname aan activiteiten in De Schoof. Wat nu `in' is kan over een jaar weer over zijn. Daar moet ik dan op inspelen."

Als u vragen of opmerkingen heeft dan hoort Jeanette Fuchs die graag van u. Haar telefoonummer is 06-20548080 en e-mail j.fuchs@netwerkhoorn.nl.

Ons adres: Raadhuisplein 1 1693 EA Wervershoof info@wervershoof.nl Telefoon: 0228-587171
Privacy|Colofon|Copyright|Proclaimer|Google