Partij voor de Vrijheid (PVV)


Direct terugdraaien subsidie voor 12 Surinamers die gaan afkicken in Suriname

dinsdag 06 november 2007

PVV-Kamerlid Fleur Agema wil dat de subsidieverlening van 50.000 euro per persoon aan Surivival direct wordt teruggedraaid: "Met dit soort subsidies wordt alleen een goed gevoel gekocht, terwijl de AWBZ bedoeld is voor de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. De zorg in ons land holt hard achteruit en peperdure snoepreisjes waarvan geen enkele uitkomst te verwachten valt, zijn daarom pervers".

Als statenlid in de provincie Noord-Holland bestudeerde Agema tientallen soortgelijke subsidieverstrekkingen. "Aan het einde bleek altijd wel dat het geld op was, maar dat de vooraf gestelde doelen niet waren bereikt en dat in de tussentijd de hulpverleners wel een dikke boterham hadden verdiend. Het moet echt eens over zijn met deze onzin", aldus Agema.

Agema eist van het ministerie van VWS voor de begrotingsbehandeling van volgende week de lijst met daarop alle subsidieverstrekkingen van VWS: "Daar vraag ik al maanden om, maar ik krijg de lijst niet. Dat is van de zotte omdat ik zo niet kan controleren aan welke stichtingen VWS allemaal geld geeft en wat al die subsidieverstrekkingen opleveren. Een kamerlid wordt op die manier het werken onmogelijk gemaakt".

PVV eist dat dit wanstaltige project onmiddellijk wordt teruggedraaid.


____________________