RTL Group

De pokerzender van Nederland verwerft uitzendrechten 'World Poker Tour'

RTL 7: Four of a kind met de grote toernooien van de wereld

RTL 7, de sportieveling binnen de RTL-family of stations, heeft haar positie als de pokerzender van Nederland aanzienlijk versterkt door het verwerven van de uitzendrechten voor het vierde grote wereldtoernooi: de World Poker Tour. RTL 7 heeft nu een four of a kind in handen bestaande uit de World Series of Poker, de European Poker Tour, de Master Classics of Poker en nu dus ook de World Poker Tour, dat als de Champions League van het poker wordt gezien.

Poker is op televisie ongekend populair bij het mannelijk kijkerspubliek. Momenteel is bij RTL 7 de ontknoping te zien van het bekendste en grootste toernooi ter wereld, de World Series Of Poker. Gisteravond behaalde dit evenement een marktaandeel van maar liefst 23,6% onder mannelijke kijkers tussen de 20 en 34 jaar. De grand final is dinsdag om 23.30 uur te zien bij RTL 7. Vanaf woensdag 7 oktober brengt RTL 7 bovendien uitvoerig het prestigieuze Master Classics Of Poker in beeld. RTL 7 schuift dagelijks aan naast de spelers aan de speeltafels in het Holland Casino in Amsterdam en doet verslag van de ontwikkelingen van die dag. De kijker is getuige van de grootste verrassingen en de zwaarste teleurstellingen. De pokerzender van Nederland legt niet direct alle kaarten op tafel, maar spreidt het pokergeweld en zet aansluitend op de Master Classics of Poker, de World Poker Tour op de kaart.

Uitzending grand final World Series Of Poker: RTL 7 dinsdag 6 november, tussen 23.30 en 0.20 uur.
Uitzending Master Classics of Poker-special: RTL 7, op woensdag 7 november, tussen 23.30 en 00.35 uur.
Uitzending verslag Master Classics of Poker: RTL 7, op donderdag 8 november om 23.30 uur, op vrijdag 9 november om 23.45 uur en op zaterdag 10 november om 22.50 uur.

Uitzending Master Classics of Poker finale: RTL 7, op zondag 11 november, tussen 23.15 en 02.00 uur.

Website:www.rtl.nl/games/rtlpoker

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.