Convenant Overgewicht maakt halverwege de balans op

01/11/2007 12:43



Convenant Overgewicht



Tijdens de Nationale Balans Top op 6 november 2007 in Den Haag evalueert het Convenant Overgewicht de resultaten van haar activiteiten tot nu toe. Voorzitter Paul Rosenmöller zal hier het onafhankelijk onderzoek dat het Convenant Overgewicht heeft laten uitvoeren door het bureau Schuttelaar en Partners in ontvangst nemen. Vervolgens zal hij namens de twintig aangesloten partners aan minister Ab Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het Energie in Balans-jaarverslag overhandigen, waarin de prioriteiten voor 2008 zijn benoemd.

De Nationale Balans Top wordt geopend door Rob Oudkerk, lector leefstijlverandering bij jongeren en minister André Rouvoet van Jeugd en Gezin. Vervolgens zal de Dubbel30 Energytour worden gelanceerd, een dynamische roadshow voor VMBO-leerlingen die vanaf december door het land reist. In dat kader schreef Ali B een nieuw dansnummer dat hij op 6 november voor het eerst zal uitvoeren, begeleid door leerlingen van het Hofstadcollege.

Het programma bestaat verder uit verschillende lezingen en debatten, onder meer over de prijs van de gezonde keuze, interventies op school en het monitoren van overgewicht. Verder is er een informatiemarkt waar geproefd, gesport en getest kan worden. Het evenement vindt plaats van 13:30 - 18:30 uur in de Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75 te Den Haag. Een uitgebreid programma is te vinden op www.convenantovergewicht.nl/nationalebalanstop.

Het Convenant Overgewicht is in januari 2005 opgesteld door tien organisaties van de overheid, het bedrijfsleven en uit het maatschappelijk veld. Ze spraken af om gezamenlijk de toename van overgewicht te bestrijden zodat in 2010 het aantal volwassenen met overgewicht niet meer stijgt en het aantal te dikke kinderen afneemt. Het Convenant Overgewicht is nu halverwege en telt inmiddels twintig partners. In het voorjaar van 2007 luidde voorzitter Paul Rosenmöller de noodklok over de nog steeds stijgende trend van het aantal mensen met (ernstig) overgewicht en riep de overheid op om meer te investeren in het bevorderen van een gezonde leefstijl.





http://www.convenantovergewicht.nl/nationalebalanstop/