Gemeente De Marne

Behandeling begroting 2008 in raad

Op dinsdag 6 november 2007 behandelt de gemeenteraad de begroting voor volgend jaar. In deze begroting wordt opgesomd welke plannen en welk beleid de raad in 2008 wenst te realiseren. Omdat de raad de inwoners van De Marne vertegenwoordigt, is de begroting ook voor de inwoners van groot belang.

Zoals in elke huishouding werkt ook de gemeente met een huishoudboekje.
In de begroting wordt aangegeven hoe en waarvan de gemeente haar inkomsten krijgt. En uiteraard staat er in, waaraan de gelden worden uitgegeven.

sluitende begroting

Evenals in vorige jaren kent de gemeente voor het begrotingsjaar 2008 een sluitende begroting. De begroting 2008 raamt een omzet van ruim ¤ 23 miljoen. Wel moet de gemeente de algemene reserve gebruiken om het nieuw beleid te kunnen realiseren. Dat zal ook in 2009 en 2010 nog het geval zijn, maar vanaf 2011 zal de gemeente geen beroep meer hoeven te doen op de algemene reserve.

welkom
Wij hopen dat we uw interesse voor het beleid van de gemeente hebben gewekt. Wij nodigen u uit om de begrotingsvergadering van de raad bij te wonen. De vergadering begint dinsdagavond 6 november om 19.00 uur in
het gemeentehuis te Leens.