Pijnacker-Nootdorp


datum 31 oktober 2007

Persuitnodiging
Presentatie energiezuinig bouwmateriaal Poraver

Pijnacker-Nootdorp gaat voor duurzaamheid. Energiebesparing is daarbij één van de thema's. De gemeente geeft dinsdag 6 november een informatiebijeenkomst over het energiezuinige bouwmateriaal Poraver. Projectleiders van de gemeente en bouwbedrijven uit de regio worden geïnformeerd over de eigenschappen en mogelijkheden van dit materiaal. Ook u als pers bent van harte uitgenodigd op het gemeentekantoor.

De aandacht voor het materiaal Poraver komt voort uit de prijsvraag duurzaamheid begin dit jaar. De prijsvraag is gehouden in de aanloop naar de nota duurzaamheid die de gemeente momenteel opstelt. Inwoners en organisaties leverden hiervoor input. De nota geeft straks een duidelijke visie en beleidskaders. Het maakt duidelijk waar we als gemeente voor gaan en wat we daarvoor (gaan) doen.

Energiebesparing is één van onze ambities als het gaat om duurzaamheid. Denk daarbij aan het bevorderen van het gebruik van duurzame energie. Onze aandacht gaat dan niet alleen uit naar de bestaande bouw maar ook naar de energievoorziening van de nieuwe woonwijken. Het bouwmateriaal Poraver sluit daar prima bij aan. Vandaar dat de gemeente het onder de aandacht wil brengen van diverse partijen.

Poraver is een innovatief product wat in Nederland nog weinig is toegepast, maar wat goed isoleert zowel qua temperatuur als wat betreft geluid. Het wordt gemaakt van gerecycled glas.


---

U bent van harte welkom op 6 november!
Tijd: 15.30 ­ 16.30 uur
Locatie: gemeentekantoor Pijnacker, Oranjeplein 1, Pijnacker, ruimte 001.

Wilt u ons laten weten of u aanwezig bent? Dit kan via m.volker@pijnacker-nootdorp.nl of 015 ­ 362 67 01.