Gemeente Lansingerland




Informatieavond verbreding N209

Informatieavond verbreding N209
De provincie Zuid-Holland houdt een informatiebijeenkomst over de verbreding van de N 209 tussen Bergschenhoek en Rotterdam. Het betreft het gedeelte tussen de Boterdorpseweg / Bergweg-zuid en de Ankie Verbeek-Ohrlaan (de Zestienhovenweg). De informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 6 november 2007 tussen 16.30 en 20.00. De bijeenkomst wordt gehouden in het gemeentehuis in Bergschenhoek aan de Bergweg-noord 39.

De informatiebijeenkomst heeft het karakter van een inloopbijeenkomst. Er wordt uitgelegd wat de plannen voor de verbreding precies inhouden en in welk stadium de plannen zich bevinden. U hebt alle gelegenheid om vragen te stellen aan de medewerkers van de provincie, rijkswaterstaat en andere partijen.

Milieueffectrapportage.

Voor de wegverbreding is een milieueffectrapportage (m.e.r.) uitgevoerd. Hierbij is voor verschillende tracévarianten onderzocht wat de effecten zijn op criteria als verkeer, natuur, landschap, geluid, kosten en dergelijke. De resultaten van dit onderzoek worden op deze avond besproken. De m.e.r. is ter verdere behandeling aangeboden aan de gemeenten Lansingerland en Rotterdam.

De informatiebijeenkomst is slechts bedoeld om te informeren over de plannen. De bijeenkomst maakt geen onderdeel uit van een formele procedure. Mogelijkheden tot inspraak en het indienen van zienswijzen kan pas nadat de gemeenteraden de uitkomsten van het m.e.r. hebben aanvaard. Deze formele procedure wordt in de loop van 2008 gevoerd.

Project.

In de regio Rotterdam Lansingerland worden plannen voorbereid om de verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren. De provincie Zuid-Holland is van plan om het hiervoor genoemde deel van de N 209 te verbreden. Om de verbreding optimaal te kunnen benutten, worden ook de kruispunten bij de Boterdorpseweg / Bergweg-zuid en de Ankie Verbeek-Ohrlaan aangepast.

Meer hierover kunt u lezen op www.zuid-holland.nl; thema verkeer en vervoer wegverkeer N 209 verbreding N 209 Bergschenhoek.