Vlaamse Overheid

afrittencomplex in Haasrode

A3 (E40)-N25: herinrichting van het op- en afrittencomplex in Haasrode

Vlaamse overheid

dinsdag 30 oktober 2007

Ten gevolge van de werkzaamheden aan de op- en afrit in Haasrode wijzigt de verkeerssituatie er tijdelijk.

Vanaf 6 november 2007 starten de werkzaamheden voor de heraanleg (hertracering) van de afrit (inclusief rioleringswerkzaamheden) van de E40 voor het verkeer dat uit de richting van Luik komt. Vanaf dan zal de afrit afgesloten zijn en wordt het verkeer omgeleid via afrit nummer 25 in Tienen, de N3 (Tiensesteenweg) en de N25 (Meerdaalboslaan). Het verkeer op de N25 tussen kilometerpunt 2,8 en 3,4 zal bovendien in beide richtingen over één rijstrook geleid worden. Dat is nodig om de weg- en rioleringswerkzaamheden op de Meerdaalboslaan te kunnen uitvoeren. De reeds aangevatte werkzaamheden (fietserstunnel) aan de oprit van de E40 (richting Brussel) en de nieuwe afrit van de E40 (voor het verkeer dat uit Brussel komt en richting industriezone en Leuven rijdt) zullen voortgezet worden. De oprit van de E40 richting Luik blijft dus afgesloten (die wordt tegelijk met de afrit richting Leuven heraangelegd) en de omleiding via de N25, de N3 (Tiensesteenweg) en de oprit van de E40 in Tienen blijft ook behouden.

Verkeer dat uit Brussel komt en de afrit neemt, zal niet meer meteen links kunnen afslaan richting Leuven. Er staat een gebodsbord om rechts af te slaan, waarbij het verkeer de mogelijkheid heeft om te keren richting Leuven ter hoogte van de Bovenbosstraat.

De bovenvermelde verkeerssituatie blijft behouden tot eind april 2008. Er zal echter geprobeerd worden om voor het verkeer dat uit Luik komt, de afrit via een tijdelijke werfweg open te stellen vanaf begin februari.

De ingestelde omleiding voor fietsers blijft behouden. Verder zal de aannemer ook buiten de wegzate enkele werkzaamheden uitvoeren (opwaardering spaarbekken, bouwen pompputten ...).

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ir. Frans Venstermans, Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
Email: franciscus.venstermans@mow.vlaanderen.be