Open brief aan Nicolas Sarkozy


E-mail actie voor gevangen vrachtwagenchauffeur

DAMWOUDE/HAARLEM, 20071106 -- In een gezamenlijk actie van Transport Online, lezers van de Leeuwarder Courant en Vallenduuk Advocaten is het idee geboren om een persoonlijke brief aan president Sarkozy van Frankrijk te sturen. De brief is in het Frans te downloaden en kan worden gekopieerd en geplakt in het formulier op de website van het Elysee.

De brief heeft ten doel om aandacht te vragen voor de schrijnende omstandigheden in Franse gevangenissen, waar buitenlandse truckers verkommeren. In het bijzonder wordt gepoogd om Klaas Jan Bolt, een chauffeur die al ruim 2,5 jaar onterecht gevangen zit in afwachting van zijn proces, voor de kerst naar huis te halen.

Zowel Transport Online als Vallenduuk Advocaten zetten zich al maandenlang in voor Klaas-Jan Bolt, een 42-jarige chauffeur uit Harlingen. Klaas-Jan Bolt is echter niet de enige chauffeur die in Frankrijk op een onmenselijke manier behandeld en gevangen gehouden wordt. De actie van president Sarkozy afgelopen week heeft bovengenoemde organisatoren van deze e-mailactie ertoe aangezet de president van Frankrijk eens op het spreekwoordelijke matje te roepen. Sarkozy is afgelopen week enkele Franse gevangenen persoonlijk op gaan halen uit Tjaad waar zij gevangen zaten op verdenking van illegale kinderhandel. Sarkozy wil een rechtsverloop in zijn eigen land en niet in Tjaad.

"Dit is exact de inzet van onze e-mailactie: Klaas-Jan Bolt moet naar huis en in Nederland berecht worden en wel v??r kerstmis 2007" aldus Esther van der Wal, eigenaar van Transport Online, ??n van de initiatiefnemers van deze actie.

U kunt de e-mail verzenden via de website van het Elysee: http://www.elysee.fr/ecrire/