`Half uur bewegen per dag is uit de lucht gegrepen'


IJSSELSTEIN, 20071106 -- IJsselstein, 6 november 2007 - `Het advies om een half uur per dag te bewegen is volkomen uit de lucht gegrepen'. Dat zegt Klaas Westerterp, hoogleraar Humane Energetica aan de Universiteit van Maastricht, op de website van Nieuws voor diëtisten.

In de rubriek "Visie op voeding" geeft Nieuws voor diëtisten spreekruimte aan smaakmakers op het gebied van voeding. Deze maand is Klaas Westerterp aan het woord. Volgens Westerterp is dagelijks een half uur beweging waarschijnlijk veel te weinig. `Het verschil tussen actieve en niet-actieve mensen is veel groter dan een half uurtje per dag.'

Westerterp heeft ook slecht nieuws voor mensen die denken dat ze van meer sporten wel zullen afvallen. `Je kunt geen gewicht verliezen door alleen meer te gaan bewegen. Je kunt alleen gewicht verliezen door minder te eten.' Volgens Westerterp komt dit doordat mensen na het sporten onbewust rustiger aan gaan doen óf meer gaan eten. Maar dat neemt niet weg dat regelmatig bewegen wel belangrijk is, zeker als men op gewicht wil blijven. Westerterp ziet dan ook meer heil in het verhogen van de dagelijkse beweging dan in incidenteel sporten.

Nieuws voor diëtisten is een e-mail nieuwsbrief, die wordt verzonden naar bijna 3.000 diëtisten en andere geïnteresseerden. Dat maakt Nieuws voor diëtisten tot de meest gelezen nieuwsbrief onder diëtisten. Nieuws voor diëtisten verschijnt elf keer per jaar, met daarnaast nog 2 specials. Vaste rubrieken in de nieuwsbrief zijn boekbesprekingen, verslagen van symposia, voedingsnieuws en een column van Karine Hoenderdos. Op de website staan de veelgelezen rubrieken `Visie op voeding' en `Dagboek van een diëtist'. Een abonnement is gratis. Aanmelden kan via www.nieuwsvoordietisten.nl.