ABP


Persbericht

Paul Frentrop hoofd Corporate Governance van ABP

Dr. Paul Frentrop is per 1 januari 2008 benoemd tot Hoofd Corporate Governance van ABP Vermogensbeheer. Hij zal in deze nieuwe functie verantwoordelijk zijn voor de versterking van de uitvoering van het corporate governance beleid van ABP.

ABP voert een actief corporate governance beleid om daarmee een positieve bijdrage te leveren aan haar beleggingsresultaten. In dat verband oefent ABP het stemrecht uit op de aandelen van in principe alle ondernemingen waarin zij belegt. Daarnaast wil ABP in toenemende mate invloed kunnen uitoefenen op de governance van bedrijven door de dialoog aan te gaan met ondernemingen waarin ABP een aanzienlijk belang heeft. Frentrop gaat daarin een centrale rol spelen.

Paul Frentrop (1954) heeft ruime ervaring op het gebied van corporate governance, onder meer als oprichter en directeur van Dutch Corporate Governance Services in 1997. Hij is sinds 2000 directeur van Deminor Nederland een adviesbureau dat institutionele en particuliere aandeelhouders bijstaat. Hij is in 2002 gepromoveerd op het proefschrift `Ondernemingen en hun aandeelhouders sinds de VOC. Corporate Governance 1602 ­ 2002.'

Voor nadere informatie: Drs. Michel Meijs, ABP Concern Communicatie, +31455798100.