Ingezonden persbericht


Published: 09:20 06.11.2007 GMT+1 /HUGIN /Source: Qurius N.V. /AEX: QRIUS /ISIN: NL0000368140

Qurius rondt overname Cabus af

5 november 2007 - Qurius heeft de overname van Cabus Holding GmbH (Cabus) afgerond. Cabus is een top-5 speler in de Duitse Microsoft Dynamics markt en heeft ongeveer 140 werknemers en kantoren in Hamburg (hoofdkantoor), Bremen, Düsseldorf, Berlijn, Lubeck en Neurenberg. De winstgevende omzet over 2006 was ruim EUR 16.1 miljoen, inclusief de geconsolideerde cijfers van drie kleinere deelnemingen.

Complementair in regionale aanwezigheid en marktbenadering "Met de overname van zowel Cabus als Wilhelm+Zeller (W+Z) voegen we het volgende Europese land toe aan de lijst van landen waar we een dominante speler zijn in de Microsoft markt voor bedrijfsapplicaties. De activiteiten van Cabus, W+Z en Qurius zijn complementair in regio's en product markt combinaties. Schaalvoordelen, met name in de kleinere kantoren, zullen bovendien tot verdere verbetering van de winstmarges leiden," zegt Qurius directeur Tom Stolk, verantwoordelijk voor de internationale operatie.

Kay Laukat, medeoprichter en voormalig Managing Director van Cabus zal benoemd worden tot Managing Director van de Duitse Qurius operatie.

Acquisitie details
Qurius zal tussen de 0,5 en 0,6 keer de omzet betalen in contanten voor de acquisitie, afhankelijk van het definitieve resultaat voor 2007.

Cabus Holding GmbH
Cabus startte met Navision/Microsoft Dynamics activiteiten in 1991, is lid van Microsoft's Inner Circle en 9-voudig Navision partner van het jaar in Duitsland. Cabus heeft meer dan 550 actieve Dynamics klanten op gebied van AX, NAV en CRM (Business Solutions). Bovendien omvatten Cabus' profit centers activiteiten in de Qurius business lines Infrastructure Solutions, Managed Services en Learning Solutions. Cabus is actief in de volgende branches: professionele dienstverlening, productie, groothandel, retail en oplossingen voor de maritieme industrie. Daarnaast levert Cabus oplossingen voor documentbeheer en business intelligence. Meer informatie is beschikbaar op www.cabus.de.

Qurius N.V.
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen en van IT-infrastructuren. Qurius telt ruim 900 medewerkers; het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel. Vanuit vestigingen in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje en Zweden bedient Qurius ruim 2.300 klanten. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en heeft op dit moment 105.432.619 miljoen aandelen A uitstaan. Qurius is door Microsoft benoemd tot wereldwijde Microsoft Dynamics Partner of the Year 2007. Meer informatie is beschikbaar op www.qurius.nl

Contact
Qurius, Suzanne Schaapman: tel. +31 (0)418 683 500 or s.schaapman@qurius.com.

Bezoek onze website: http://www.qurius.nl