KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

6-11-2007

Vernieuwd Team Roos vs Team Zuiderbaan in Tirion 28

Team Roos staat op dit moment op de 29ste plaats op de ISAF World Matchrace Rankinglist. Dit was reden om het team te versterken en uit te breiden.

Stuurman Jelle Roos: Nu we hoger op de rankinglijst staan is het voor ons eenvoudiger om aan wedstrijden met een hogere ranking deel te nemen. Op deze manier kunnen we dan hopelijk weer verder stijgen. Bijkomend effect is echter dat in de wedstrijden met een hogere ranking, we vaak in grotere boten zullen gaan zeilen. Boten van 30 of 40 voet zullen geen uitzondering gaan vormen. Om dan daadwerkelijk tegenstand aan de wereldtop te kunnen geven, zullen we een geolied team moeten gaan vormen. We hebben daarom een vaste kern gevormd met mensen die er komend seizoen vol voor willen gaan. Het oude team bestond uit Jelle Roos (stuurman), Frans Hin (tacticus) en Maarten Innemee (voordek), aangevuld met verschillende adhoc bemanningen. In het nieuwe team zijn daar de ervaren zeilers Chiel de Leeuw (voordek) en Marc Boesmans (zeiltrim) aan toegevoegd. Maarten Innemee heeft het helaas te druk met andere zeilverplichtingen, zoals het X-35 team Quantum van Nic Bol.

We hebben onze eerste training tegen het team van Klaartje Zuiderbaan inmiddels al achter de rug. Zij hebben binnenkort de Brasil Womans Matchcup, een grade 1 evenement. We hebben tegen elkaar getraind in de Tirion 28, die door www.geuzenboats.nl aan ons ter beschikking waren gesteld. De Tirion 28 is een moderne kielboot die zeer wendbaar en sportief bleek te zijn. We hebben alle manoeuvres goed kunnen
uittesten en trainen. Hoewel er op zaterdag zeer weinig wind stond, waren de lichte en snelle boten uitdagend genoegd. Zondag met meer wind was het helemaal een genot en een spektakel.

Onze eerste krachtmeting met de wereldtop zal eind november zijn. Op 24 en 25 november zeilen we in Engeland her sterk bezette JP-Morgan Matchrace evenement. Uiteraard kijken we er erg naar uit om met het nieuwe team ten strijde te trekken. Als we zouden winnen dan mogen we meedoen aan de finale, wat zelfs een grade 2 evenement is. Winnen we niet, dan komen er vast voldoende punten naar boven die we in de komende trainingen hopelijk kunnen verbeteren!"

Internetadres: www.sailing.org