PERSBERICHT

Amsterdam, 6 november 2007

CORPORATE EXPRESS KW3 2007:
Goede resultaten in Europa en omzet Noord-Amerika ongeveer in lijn met markt

Strategische initiatieven en organisatorische veranderingen worden geïmplementeerd om de onderneming te veranderen

Netto-omzet stijgt bij gelijke koersen met 7% naar EUR 1.575 miljoen Autonome groei 2% exclusief ASAP;-1% Noord-Amerika; Europa +7% Nettoresultaat EUR 16,2 miljoen (Kw3 2006 EUR 32,3 miljoen) Implementatie van strategische initiatieven is gaande

FINANCIËLE KERNCIJFERS
Bedragen in miljoenen euro KW3 2007 KW3 2006 in EUR bij gelijke koersen Netto-omzet 1.574,7 1.520,7 3,6% 7,3% Brutobijdrage 461,3 448,5 2,8% 6,2% Bedrijfsresultaat (EBIT) 43,3 63,6 (31,9%) (31,4%) Nettoresultaat 16,2 32,3 Nettoresultaat per gewoon aandeel (in 0,09 0,18 Euro)

PETER VENTRESS, BESTUURSVOORZITTER CORPORATE EXPRESS `De gunstige ontwikkelingen in Europa, Australië en bij Printing Systems zijn bemoedigend. De autonome groei in Europa bedroeg in het derde kwartaal 7% met bovengemiddelde groei in het MKB- segment. In de Verenigde Staten zijn we bezig geweest om onze organisatie te vereenvoudigen en onze verkoopinspanningen nieuwe impulsen te geven. Ondanks het feit dat onze servicecapaciteiten zijn gestabiliseerd, is er de komende kwartalen nog veel werk te doen en zullen we ons hier volledig op blijven richten. De autonome groei in Noord-Amerika van -1% komt ongeveer overeen met de groei van de markt. Ondanks het feit dat de marktomstandigheden in het derde kwartaal in lijn waren met die in het tweede kwartaal, blijven we terughoudend aangaande de ontwikkeling van de Amerikaanse markt.

Hoewel marktgroei ­ grotendeels beïnvloed door de BNP-ontwikkelingen ­ fundamenteel is, zijn wij van mening dat onze vier strategische prioriteiten de belangrijkste groeicomponenten zijn: het aandeel in bestedingen vergroten, het verbeteren van het assortiment, groeien van het MKB-segment en het versterken van de geografische dekking. De komende maanden zullen we belangrijke stappen zetten om onze organisatie om te vormen naar een meer operationeel gerichte onderneming. Onze derdekwartaalcijfers, die laten zien dat we te maken hebben met druk op de brutobijdrage en met veeleisende marktomstandigheden in de Verenigde Staten, benadrukken het belang van onze strategische initiatieven waar we mee zijn begonnen.

De afgelopen weken hebben wij veel energie gestoken in `roadshows' om onze strategische initiatieven uit te leggen aan onze aandeelhouders, werknemers en klanten. Het doet me genoegen om te kunnen meedelen dat men openstond voor onze benadering `Focus. Execute. Deliver.'. De komende maanden zullen wij de aangekondigde organisatorische veranderingen verder verwezenlijken, de belangrijkste ondersteunende functies centraliseren en de marketing- en sales- groepen een nieuwe richting geven. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn

.

we al begonnen met `sales excellence'-programma's. Deze hebben tot doel ons aandeel in de bestedingen van grote klanten te vergroten en het ondersteunen van onze benadering om te groeien in het MKB-segment.

Uiteraard kunnen we niet onmiddellijk resultaat verwachten van deze vier strategische prioriteiten maar zoals eerder aangegeven verwachten we in de loop van het jaar 2008 operationele verbeteringen te zien.

Ik heb er alle vertrouwen in dat vanaf het moment dat we de nieuwe organisatiestructuur en onze strategische prioriteiten hebben geïmplementeerd Corporate Express goed gepositioneerd is om te groeien.'

FOCUS. EXECUTE. DELIVER.
Aan het eind van het derde kwartaal maakten wij de uitkomst bekend van onze strategische oriëntatie. Corporate Express is goed gepositioneerd in een attractieve, mondiale markt. Wel zullen we onze operationele uitvoering en performance drastisch moeten verbeteren. Het management implementeert daarom een reeks strategische initiatieven en organisatorische veranderingen.

Corporate Express heeft vier strategische prioriteiten gekozen die moeten leiden tot een winstgevende groei.

· Vergroten aandeel in bestedingen bij grote klanten;
· Verbeteren van assortiment;

· Groeien van MKB-segment;

· Versterken van geografische dekking.

Om de operationele focus te versterken zal een nieuwgevormde Executive Management Group de onderneming operationeel aansturen. Naast de leden van de Raad van Bestuur maken onze geografische en functionele topmanagers hiervan deel uit. Met deze nieuwe structuur zullen wij beter in staat zijn best practices te delen en de kostenefficiency van onze business te verbeteren. Heldere specifieke doelstellingen en `key performance indicators' worden in de gehele onderneming toegepast.

Corporate Express is ervan overtuigd dat de aangekondigde veranderingen en initiatieven resulteren in een gemiddelde jaarlijkse autonome omzetgroei van tenminste 6% voor Global Office Products in de periode 2008-2010. Hoewel de groei in de Amerikaanse markt voor kantoorbenodigdheden momenteel gematigd is, laat de Europese markt een gezonde ontwikkeling zien. Gezien ons bedrijfsmodel en onze omzetdoelstellingen is de onderneming in staat een EBITDA-marge van tenminste 7% te realiseren voor Global Office Products, inclusief overheadkosten.

OPERATIONELE FOCUS - Logistiek
De capaciteit om aan onze klanten kantoorbenodigdheden te leveren, wordt ondersteund door een uitgebreid, `state-of-the-art' logistiek netwerk. Technologieën als Pick-to-Cart, Pick-to-Voice en RFID ondersteunen de afhandelingsprocessen in onze distributiecentra. Door gebruik te maken van mobiele Proof-of-Delivery kunnen onze Amerikaanse chauffeurs elektronisch handtekeningen voor ontvangst laten zetten, waardoor de zichtbaarheid van de leveringen en de service voor onze klanten verbetert.

Na de succesvolle implementatie in onze Amerikaanse bedrijfsonderdelen, worden technologieën zoals Pick-to-Voice nu ook bij de Europese en Australische activiteiten toegepast. Hieruit blijkt het voordeel om een wereldwijde speler te zijn.
2/15

Logistiek is één van de sterkste punten van Corporate Express. Wij blijven investeren in nieuwe technologieën en in capaciteit om de kwaliteit en efficiency van onze activiteiten te bevorderen en onze capaciteit beter te benutten.

In de Verenigde Staten hebben wij momenteel 25 distributiecentra, ondersteund door een uitgebreide vloot geleaste vrachtwagens, waardoor bestellingen binnen een dag kunnen worden geleverd. Wij liggen op schema met de samenvoeging van vier distributiecentra naar twee nieuwe, die voor het einde van het jaar moet zijn afgerond. Met 23 centra kunnen alle regio's en steden optimaal worden bediend.

In Duitsland bouwen we in Waldlaubensheim een nieuw distributiecentrum. De bestaande distributiecentra worden samengevoegd in deze moderne vestiging van 45.000 vierkante meter. We beschikken daar over de bewezen technologieën als Pick-to-Cart en Pick-to-Voice. Naar verwachting leidt de verbeterde efficiency tot een aanzienlijke vermindering van de operationele kosten waardoor een goede basis voor sterke omzetgroei in Duitsland wordt geboden.

In New South Wales, Australië, wordt in de tweede helft van 2008 een modern distributiecentrum van 40.000 vierkante meter geopend. Zes afzonderlijke bestaande vestigingen komen onder één dak. Tot de voordelen behoren kostenbesparingen door consolidatie, verbeterde efficiency en een centrale crossdock-faciliteit voor ons netwerk.

Conference-call voor analisten & beleggers
De conferentie voor analisten en beleggers die vandaag om 10.00 uur CET begint, kan via een live audio- webcast worden gevolgd op www.cexpgroup.com . Kijk hiervoor in de rubriek investor relations onder `Presentaties'. De presentatie zal evenals een Podcast op onze website te zien zijn. Om te luisteren naar de conference-call kunt u ook bellen met: +31 20 707 5502.

Voor meer informatie
Analisten / beleggers: Pers / algemene vragen: Carl Hoyer Anneloes Geldermans Telefoon: +31 (0)20 651 10 42 Telefoon: +31 (0)20 651 10 34 carl.hoyer@cexpgroup.com anneloes.geldermans@cexpgroup.com 3/15

FINANCIËLE RESULTATEN
De netto-omzet steeg naar EUR 1.575 miljoen, een stijging van 7,3% bij gelijke koersen. De autonome groei, exclusief ASAP Software, bedroeg 2%. De totale autonome groei bedroeg 5%. De brutobijdrage steeg tot EUR 461,3 miljoen, een toename van 6,2% bij gelijke koersen.

De omzet van Global Office Products eCommerce bedroeg EUR 2,5 miljard op jaarbasis. In Noord- Amerika wordt zo'n 80% van onze omzet in kantoorproducten elektronisch besteld, voor het overgrote deel via ons eigen onlinebestelsysteem E-Way.

Het bedrijfsresultaat daalde naar EUR 43,3 miljoen, als gevolg van de lagere onderliggende winstgevendheid in Noord-Amerika, hogere Corporate kosten en hogere gerapporteerde speciale posten ten opzichte van vorig jaar. De toegenomen winstgevendheid in Europa, Australië en bij Printing Systems kon deze factoren niet volledig compenseren. Speciale posten van EUR 13,6 miljoen hebben betrekking op de eerdergenoemde kostenbesparing op het Amerikaanse hoofdkantoor en op de voorzieningen voor de geplande sluiting van een van onze Duitse distributiecentra. Exclusief speciale posten bedroeg het bedrijfsresultaat EUR 56,9 miljoen, een daling van 15,5% bij gelijke koersen.

De netto financieringskosten bedroegen EUR 32,6 miljoen vergeleken met EUR 21,5 miljoen in het derde kwartaal van 2006. Fair value-aanpassingen hadden een negatieve invloed ten opzichte van vorig jaar van EUR 7,1 miljoen (KW3 2007: EUR 5,2 miljoen negatief ten opzichte van EUR 1,9 miljoen positief in KW3 2006). De cash interest steeg naar EUR 22,1 miljoen, een stijging ten opzichte van het vorige jaar als gevolg van acquisities, zoals die van ATG, maar was in lijn met het tweede kwartaal. In de overige resultaten zijn begrepen een boekwinst van EUR 11,0 miljoen op de verkoop van Veenman Duitsland en het minderheidsbelang van Corporate Express Australië van EUR 4,3 miljoen negatief.

Het nettoresultaat bedroeg EUR 16,2 miljoen. Exclusief fair value-aanpassingen, amortisatie van immateriële activa en speciale posten bedroeg de winst per aandeel EUR 0,13 (KW3 2006: EUR 0,19).

GLOBAL OFFICE PRODUCTS
Noord-Amerika KW3 2007 % van KW3 2006 % van in EUR bij gelijke omzet omzet koersen Netto-omzet 738,5 784,8 (5,9%) 0,8% Autonome groei (1%)
Brutobijdrage 238,4 32,3% 262,0 33,4% (9,0%) (2,6%) Bedrijfsresultaat 14,1 1,9% 39,3 5,0% (64,2%) (62,0%)

Europa KW3 2007 % van KW3 2006 % van in EUR bij gelijke omzet omzet koersen Netto-omzet 311,1 220,2 41,3% 40,8% Autonome groei 7%
Brutobijdrage 104,9 33,7% 68,2 31,0% 53,7% 53,1% Bedrijfsresultaat 8,9 2,9% 1,8 0,8% 387,0% 386,4%

Australië KW3 2007 % van KW3 2006 % van in EUR bij gelijke omzet omzet koersen Netto-omzet 207,9 193,0 7,7% 4,0% Autonome groei 1%
Brutobijdrage 65,9 31,7% 58,5 30,3% 12,7% 8,7% Bedrijfsresultaat 16,4 7,9% 15,3 7,9% 7,6% 3,8% 4/15

In Noord-Amerika steeg de omzet met 0,8% bij gelijke koersen. De autonome groei in Noord- Amerika van -1% is in min of meer in lijn met de markt. Ondanks een beperkte prijsinflatie in bepaalde productcategorieën zoals papier, schatten wij dat de groei in de Amerikaanse markt voor kantoorbenodigdheden een gelijke tot licht dalende lijn laat zien onder invloed van een afnemende groei in de werkgelegenheid voor kantoorpersoneel en minder uitgaven op het gebied van discretionaire artikelen. De groei van de werkgelegenheid is het sterkst in het MKB-segment; bij het klantsegment grote ondernemingen stagneerde de werkgelegenheid in het laatste half jaar.

De verminderde uitgaven aan discretionaire artikelen wordt zichtbaar in de omzetcijfers van kantoormeubilair, die zwak bleven. De omzet in kantoorartikelen nam af in het derde kwartaal, terwijl de omzet van facilitaire producten een groei in de dubbele cijfers liet zien.

In de Verenigde Staten ontvouwden wij zes maanden geleden plannen om onze organisatie te vereenvoudigen, ons serviceniveau te borgen en het verkoopapparaat nieuwe impulsen te geven. Op alle terreinen is solide vooruitgang geboekt. Ondanks het feit dat onze servicecapaciteiten zijn gestabiliseerd, is er de komende kwartalen nog werk te doen en zullen we ons hier volledig op blijven richten.

Canada vergrootte zijn marktaandeel verder. De verschillende klantsegmenten presteerden goed met goede groeicijfers in kantoorbenodigdheden, facilitaire producten en meubilair. De overname van Davenport in Ontario volgt uit een van de belangrijke strategische initiatieven om onze geografische dekking te vergroten. Davenport presteert naar verwachting en is per september geconsolideerd.

De brutobijdrage van Noord-Amerika daalde 2,6% bij gelijke koersen als gevolg van het niet volledig kunnen doorberekenen van hogere inkoopprijzen en verminderde leverancierskortingen als gevolg van lagere volumes in kantoorartikelen. Deze werden niet volledig gecompenseerd door de toename in de omzet van eigen merken - momenteel 31% van de omzet - en ons Preferred Supplier-intiatief.

Het bedrijfsresultaat bedroeg EUR 14,1 miljoen. Exclusief speciale posten daalde het bedrijfsresultaat met 39,2% bij gelijke koersen naar EUR 24,3 miljoen. Er werden speciale posten opgenomen van EUR 10,2 miljoen, vooral voor de eerder aangekondigde kostenbesparingsprogramma op het Amerikaanse hoofdkantoor.

We blijven bij de eerder uitgesproken verwachting dat de autonome groei in het vierde kwartaal gelijke tred houdt met de marktgroei.

In Europa steeg de netto-omzet 40,8% bij gelijke koersen, naar EUR 311,1 miljoen. De autonome groei voor Europa bedroeg 7% in KW3 tegen 5% in het vorige kwartaal. Al onze belangrijkste landen presteerden goed met bovengemiddelde groei in het middensegment. Het segment grote klanten deed het goed met een aanhoudend sterke omzetgroei in facilitaire producten. In Duitsland zagen we een sterke groei in de verkoop van kantoormeubilair. Het MKB-segment realiseerde een sterke omzetgroei in Scandinavië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De centralisatie van onze inkoopfunctie blijft zijn vruchten afwerpen. Er werden nieuwe methoden geïntroduceerd om productcategorieën te beheren met het doel onze klanten op de meest kostenefficiënte manier de beste producten te bieden. Alle belangrijke productgroepen groeiden ten opzichte van het derde kwartaal 2006. Uitschieters waren facilitaire producten (met een groei in dubbele cijfers uitgedrukt) en kantoormeubilair.

5/15

De brutobijdrage steeg naar EUR 104,9 miljoen, een toename van 53,1% bij gelijke koersen. De marge van de brutobijdrage verbeterde naar 33,7% en profiteerde van de acquisitie van ATG en onze gecentraliseerde inkoop.

Er werden speciale posten van EUR 3,4 miljoen opgenomen, in verband met de geplande sluiting van het distributiecentrum in Stuttgart, medio 2008. Exclusief speciale posten bedroeg het bedrijfsresultaat EUR 12,3 miljoen. Dit weerspiegelt een operationele marge van 3,9%, een duidelijke verbetering ten opzichte van de EBIT-marge (vóór speciale posten) van 0,9% in het derde kwartaal van vorig jaar. De verbetering is voor het grootste deel te danken aan de goede prestaties in Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk en het opnieuw verbeterde bedrijfsresultaat in Duitsland.

Voor het vierde kwartaal verwachten wij verdere autonome omzetgroei in Europa, aangedreven door onze strategische initiatieven en geruggensteund door gunstige macro-economische omstandigheden. Deze verbeteringen in de omzet, de centralisatie en voortdurende inspanningen met betrekking tot inkoopontwikkeling moeten resulteren in aanzienlijk betere omzet- en bedrijfsresultaten voor 2007 en daarna.

In Australië steeg de netto-omzet met 4,0% bij gelijke koersen tot EUR 207,9 miljoen met een autonome groei van 1%. De invoering van het geavanceerde totaalleveranciers-model en de verdere expansie in het MKB-segment verlopen voorspoedig.

De brutobijdrage steeg 8,7% bij gelijke koersen, resulterend in een verdere stijging van de brutomarge met 140 basispunten naar 31,7%. De bedrijfskosten stegen door recente acquisities, die nog moeten worden geïntegreerd. Het bedrijfsresultaat steeg 3,8% bij gelijke koersen, in lijn met de groei van de omzet.

Wij zijn ervan overtuigd dat het totaalleveranciers-model ons in staat stelt marktaandeel vast te houden en te vergroten. Onze focus op de administratieve en logistieke activiteiten van de organisatie blijft de motor achter verdergaande verbeteringen in de bedrijfsvoering en de supply chain.

PRINTING SYSTEMS - inclusief Graphic Systems en Veenman

Bedragen in miljoenen KW3 2007 % van KW3 2006 % van in EUR euro omzet omzet Netto-omzet 136,6 142,6 (4,2%) Autonome groei 4%
Brutobijdrage 38,5 28,2% 44,5 31,2% (13,4%) Bedrijfsresultaat 8,5 6,2% 5,4 3,8% 56,1%

De verkoop van Veenman Duitsland werd eind oktober afgerond. Het economisch eigendom werd, zoals contractueel vastgelegd, per 31 mei overgedragen aan Konica Minolta. Derhalve bevatten de resultaten van het derde kwartaal tevens de terugboeking van de juni resultaten van Veenman Duitsland (gerapporteerde afname is als volgt: omzet EUR 3,2 miljoen, brutobijdrage EUR 1,9 miljoen en bedrijfsresultaat EUR 0,2 miljoen). Een boekwinst van EUR 11,0 miljoen werd gerealiseerd.

Exclusief Veenman Duitsland steeg de netto-omzet met 4% naar EUR 136,6 miljoen. De omzetgroei bij de grafische activiteiten kwam vooral door een gezonde toename in de verkoop van drukpersen, waarbij België en Italië de grootste groei lieten zien. De nieuwe grootformaatpers wordt voortgaand goed ontvangen in de markt en bezorgt de omzet dit jaar een extra impuls. Het aantal orders in het 6/15

derde kwartaal was lager dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, wat resulteerde in een bescheiden terugloop in de orderportefeuille aan het eind van het kwartaal.

De brutobijdrage daalde met 13,4% tot EUR 38,5 miljoen. De brutobijdragemarge daalde naar 28,2%, een weerspiegeling van een relatief sterke groei van de omzet in machines met traditioneel lagere marges en de deconsolidatie van Veenman Duitsland. Het bedrijfsresultaat steeg naar EUR 8,5 miljoen, een operationele marge van 6,2%.

Wij verwachten dat de resultaten in het vierde kwartaal ongeveer in lijn zijn met die van vorig jaar.

ASAP SOFTWARE ­ afronding verkoop half november verwacht

Bedragen in miljoenen KW3 2007 % van Q3 2006 % van in EUR bij gelijke euro omzet omzet koersen Netto-omzet 180,6 180,2 0,2% 7,2% Autonome groei 29%
Brutobijdrage 13,5 7,5% 15,2 8,4% (11,1%) (5,2%) Bedrijfsresultaat 1,5 0,8% 2,7 1,5% (43,5%) (38,4%)

Zoals begin augustus aangekondigd is een overeenkomst getekend met Dell over de verkoop van ASAP Software voor USD 340 miljoen. Naar verwachting wordt de transactie halverwege november voltooid, waarbij goedkeuring van de EU een van de laatste voorwaarden vormt waaraan moet worden voldaan. Zo'n USD 300 miljoen van de opbrengst wordt aangewend om schulden af te betalen. De boekwinst van circa EUR 70 miljoen wordt verantwoord in de resultaten van ons vierde kwartaal onder Overige Financiële Resultaten.

CORPORATE
Het bedrijfsresultaat van "Corporate" bedroeg EUR 6,0 miljoen negatief (Kw3 2006: EUR 0,9 miljoen negatief). Dit is inclusief bedrijfskosten van EUR 10,6 miljoen (Kw3 2006: EUR 5,5 miljoen) voor "Holdings"en de netto-financieringsopbrengst van toegezegde pensioenregelingen met betrekking tot niet-actieve leden. De stijging van `Holdings' is voornamelijk toe te schrijven aan kosten verband houdende met de strategische oriëntatie.

Een nettobijdrage van EUR 4,6 miljoen, in overeenstemming met het derde kwartaal van vorig jaar is opgenomen voor het verwachte rendement op de beleggingen van het pensioenplan en de interest op de pensioenverplichtingen. Per eind september bedroeg de dekkingsgraad van het Nederlandse pensioenfonds 155%.

Voor 2007 verwachten we een nettobijdrage van ongeveer EUR 13 miljoen uit het verwachte rendement op de beleggingen van het pensioenplan en de interest op de pensioenverplichtingen en het accounting effect tengevolge van de classificatie van een beschikbaarpremieplan als toegezegde pensioenregeling. De bedrijfskosten voor "Holdings" zullen ongeveer EUR 33 miljoen bedragen.

SPECIALE POSTEN
In het derde kwartaal bedroegen speciale posten in het operationele resultaat EUR 13,6 miljoen. EUR 3,4 miljoen houdt verband met een voorziening voor de geplande consolidatie van ons Duitse distributienetwerk. EUR 10,2 miljoen heeft betrekking op de eerder aangekondigde kostenreducties op het Amerikaanse hoofdkantoor. In de komende kwartalen verwachten we nog circa EUR 5 miljoen aan additionele speciale posten te boeken met betrekking tot de consolidatie van het Duitse distributienetwerk (grotendeels een voorziening voor resterende leaseverplichtingen) en, zoals eerder 7/15

aangekondigd, nog eens EUR 5 miljoen voor Noord-Amerika. Overige Financiële Resultaten bevat een boekwinst van EUR 11,0 miljoen op de verkoop van Veenman Duitsland.

AFSCHRIJVINGEN MATERIËLE EN IMMATERIËLE VASTE ACTIVA EN INVESTERINGEN In het derde kwartaal bedroegen de afschrijvingen op materiële vaste activa en software EUR 22,4 miljoen, afschrijvingen op overige immateriële vaste activa bedroegen EUR 3,3 miljoen en de netto- investeringen bedroegen EUR 13,9 miljoen.

Voor geheel 2007 zullen de investeringen naar verwachting ongeveer EUR 85 miljoen bedragen (2006: EUR 78,5 miljoen) en zullen de afschrijvingen rond EUR 90 miljoen bedragen (2006: EUR 93,9 miljoen). De afschrijvingen op overige immateriële vaste activa zullen naar verwachting EUR 12 miljoen bedragen (2006: EUR 5,2 miljoen).

BELASTINGEN
In het derde kwartaal bedroegen de belastingen EUR 1,2 miljoen (Kw3 2006: EUR 4,9 miljoen). Het belastingeffect op de speciale posten bedroeg EUR 4,1 miljoen positief. De onderliggende belastingen bedroegen EUR 5,0 miljoen, exclusief fair value-aanpassingen, speciale posten, afschrijvingen overige immateriële activa en dividend op Preferente Aandelen A, leidend tot een effectieve belastingdruk van 14,1%. De derde kwartaal belastingbetalingen bedroegen EUR 3,1 miljoen.

Voor het gehele jaar 2007 worden de belastinguitgaven geschat op ongeveer EUR 35 miljoen (2006: EUR 32,3 miljoen). De effectieve belastingdruk exclusief fair value-aanpassingen, speciale posten, afschrijvingen overig immateriële activa en dividend op Preferente Aandelen A, zal naar verwachting uitkomen rond 15% voor 2007 en op ongeveer 20-25% voor de middellangetermijn.

KASSTROOM EN RENDEMENT OP GEÏNVESTEERD VERMOGEN (ROCE) De kasstroom uit operationele activiteiten bedroeg in het derde kwartaal EUR 154,6 miljoen. Over de laatste 12 maanden bedroeg de kasstroom uit operationele activiteiten EUR 380,0 miljoen. Het gemiddelde werkkapitaal als percentage van de omzet (voortschrijdend gemiddeld over 4 kwartalen) staat dit kwartaal op 9,9% (Kw2 2007: 9,7%). Het rendement op geïnvesteerd vermogen (vóór goodwill en speciale posten) bedroeg 26,3% (Kw3 2006: 30,1%). Inclusief goodwill en speciale posten was dit 7,1% (Kw3 2006: 10,7%).

NETTO-RENTEDRAGENDE SCHULD, FINANCIËLE KOSTEN EN FAIR VALUE-AANPASSINGEN De netto rentedragende schuld is afgenomen tot EUR 1.361 miljoen per eind september 2007 in vergelijking tot EUR 1.456 miljoen op 30 juni 2007. Door het translatie-effect als gevolg van de waardevermindering van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de Euro daalde de netto- rentedragende schuld met EUR 38 miljoen in het derde kwartaal. De leverage-ratio (netto- rentedragende schuld exclusief Preferente Aandelen A en gekapitaliseerde financieringskosten gedeeld door EBITDA) was 3,6 keer tegenover 3,7 keer in het voorgaande kwartaal.

In het derde kwartaal bedroegen de netto-financieringskosten EUR 32,6 miljoen (Kw3 2006: EUR 21,5 miljoen). Van deze kosten was EUR 2,8 miljoen gerelateerd aan het dividend op Preferente Aandelen A. De cash interest bedroeg EUR 22,1 miljoen (Kw3 2006: EUR 17,8 miljoen) en de non- cash interest bedroeg EUR 2,5 miljoen (Kw3 2006: EUR 2,8 miljoen).

Wij voorzien voor het hele jaar 2007 cash interestkosten (inclusief het dividend op Preferente Aandelen A) van ongeveer EUR 95 miljoen (2006: EUR 81,6 miljoen). De totale impact van de fair value-aanpassingen, na aftrek van de belastingen, bedroeg in dit kwartaal EUR 5,4 miljoen negatief (Kw3 2006: EUR 1,7 miljoen positief).
8/15

Financiële kalender
Publicatie resultaten vierde kwartaal 2007: vrijdag 22 februari 2008 Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2007: dinsdag 8 april 2008 Publicatie resultaten eerste kwartaal 2008: woensdag 7 mei 2008 Publicatie resultaten tweede kwartaal 2008: woensdag 6 augustus 2008 Publicatie resultaten derde kwartaal 2008: woensdag 5 november 2008

Voor additionele informatie
Analisten / beleggers: Carl Hoyer Telefoon: +31 (0)20 651 10 42 carl.hoyer@cexpgroup.com Pers: Corporate Communications Telefoon: +31 (0)20 651 10 34 anneloes.geldermans@cexpgroup.com

Safe Harbour Statement
Statements included in this press release, which are not historical facts are forward-looking statements made pursuant to the safe harbour provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995 and the Securities Exchange Act of 1934. Such forward-looking statements are made based upon management's expectations and beliefs concerning future events impacting Corporate Express and therefore involve a number of uncertainties and risks, including, but not limited to industry conditions, changes in product supply, pricing and customer demand, competition, risks in integrating new businesses, currency fluctuations, and the other risks described from time to time in the Company's filings with the US Securities and Exchange Commission, including the Company's Annual Report on Form 20-F filed with the Securities and Exchange Commission on March 9, 2007. As a result, the actual results of operations or financial conditions of the Company could differ materially from those expressed or implied in such forward-looking statements. Shareholders and other readers are cautioned not to place undue reliance on these forward-looking statements, which speak only as of the date on which they are made. The Company undertakes no obligation to update publicly or revise any forward-looking statements.

Basis of Presentation

· The financial information presented is unaudited.
· Details of our IFRS-based accounting principles are included in the Annual Report 2006, which is available on our website, www.cexpgroup.com

· Neither depreciation nor amortisation is allocated to `Purchase value trade goods sold'.
· Changes in the fair value relate mostly to exchange results due to translation of long-term internal and external borrowings.

· During the course of a year, certain events take place that may be infrequent or of a size (such as restructuring, refinancing activities, impairments) that reporting the impact on the financial performance separately as special items provides the opportunity to give a more operationally oriented view on the (underlying) results of the business.
· Non-GAAP measures: figures are also presented excluding changes in fair values, amortisation of intangibles, and special items. Corporate Express regards these figures as key performance indicators increasing the transparency of the reporting.

· Organic growth rates exclude all factors that disturb a like-for-like comparison, such as: currency exchange rate movements, acquisitions, divestments, variations in the number of working days and any movements between gross- based sales and net-based sales for similar activities from a customer perspective (`imputed sales'). We use `organic' sales analysis in conjunction with constant exchange rates analysis, to give a measure of the underlying year-on-year growth.
9/15

CONSOLIDATED INCOME STATEMENT 3rd quarter January - September in millions of euro 2007 2006 2007 2006 Net sales 1,574.7 1,520.7 4,769.3 4,641.3 Purchase value trade goods sold
(1,113.4) (1,072.2) (3,340.7) (3,259.0) Gross contribution 461.3 448.5 1,428.6 1,382.3 Operating costs
(392.4) (363.1) (1,202.5) (1,135.2) Depreciation PP&E and Software (22.4) (21.2) (65.6) (69.4) Amortisation other intangibles (3.3) (0.6) (9.4) (1.6) Operating result (EBIT) 43.3 63.6 151.2 176.2 Net financing costs * (32.6) (21.5) (87.6) (69.2) Result before profit tax 10.6 42.0 63.6 107.0 Profit tax (1.2) (4.9) (12.0) (19.1) Other financial results 6.7 (4.9) (1.8) (6.1) Net result 16.2 32.3 49.7 81.7

Net result 16.2 32.3 49.7 81.7 Special items (net of tax) (1.4) 3.8 6.0 14.4 Net result excluding special items 14.8 36.1 55.8 96.1 Amortisation other intangibles 3.3 0.6 9.4 1.6 Fair value changes net of tax 5.4 (1.7) 7.7 1.4 Net result excluding changes in fair values,
special items and amortisation intangibles 23.4 35.0 72.9 99.1


* Net financing costs

-Cash interest (22.1) (17.8) (64.1) (52.8)
-Dividend preference shares (2.8) (2.8) (8.4) (8.4)
-Non-cash interest (incl. Amortisation fees) (2.5) (2.8) (7.9) (7.2)
-Fair value changes (5.2) 1.9 (7.1) (0.9) Net financing costs (32.6) (21.5) (87.6) (69.2)

OPERATIONAL RATIOS 3rd quarter January - September Gross contribution as a % of net sales 29.3% 29.5% 30.0% 29.8% EBIT as a % of net sales 2.7% 4.2% 3.2% 3.8% EBIT before special items as a % of net sales 3.6% 4.5% 3.7% 4.6%

EARNINGS PER SHARE (BASIC) 3rd quarter January - September 2007 2006 2007 2006 Average number of ordinary shares (x 1,000) 182,666 180,649 181,672 179,830

Per ordinary share (in euro)
Net result 0.09 0.18 0.27 0.45 Net result excluding changes in fair values,
amortisation intangibles and special items 0.13 0.19 0.40 0.54

Number of shares at balance sheet date
(x 1,000) 182,666 180,780

10/15

RECONCILIATION SPECIAL ITEMS / FAIR Fair VALUE CHANGES AND AMORTISATION Special Amortisation value Under- INTANGIBLES Q3 Reported items intangibles changes lying Operating result (EBIT) 43.3 (13.6) (3.3) 0.0 60.1 Net financing costs (32.6) 0.0 0.0 (5.2) (27.4) Result before profit tax 10.6 (13.6) (3.3) (5.2) 32.7 Profit tax (1.2) 4.1 0.0 (0.2) (5.0) Other financial results 6.7 11.0 0.0 0.0 (4.3) Net result 16.2 1.4 (3.3) (5.4) 23.4

CONSOLIDATED CASH FLOW STATEMENT 3rd quarter January - September in millions of euro 2007 2006 2007 2006 EBIT 43.3 63.6 151.2 176.2

Depreciation PP&E and amortisation
intangibles 25.6 21.8 75.4 71.0 Share based employee benefits 2.3 2.0 7.0 5.5 Additions to / (release of) provisions 8.6 (2.1) 7.6 7.9 Non-cash adjustments EBIT 36.5 21.8 90.0 84.4


- (Increase) / decrease in inventories (18.3) (5.8) (29.5) (31.7)
- (Increase) / decrease in trade receivables 81.3 54.6 (35.0) 8.3
- Increase / (decrease) in trade payables (17.7) (88.5) 28.1 (92.2)
- (Increase) / decrease in other receivables and liabilities 37.9 (10.9) 11.1 (66.7) (Increase) / decrease in working capital 83.1 (50.6) (25.4) (182.3) Payments for defined benefit plans (2.4) (2.0) (7.3) (6.9) Profit tax paid (3.1) (4.8) (21.7) (25.5) Other operational payments (including
restructuring) (2.7) (11.7) (13.3) (20.1) Cash flow from operational activities 154.6 16.3 173.5 25.7

Investments in PP&E and software (13.9) (18.3) (63.6) (53.8) Acquisitions, integration and divestments (43.8) (253.2) (48.4) (281.1) Cash flow available for financing activities 96.9 (255.2) 61.5 (309.1)

Interest paid (26.1) (20.8) (68.5) (54.3) Dividend Preference shares A 0.0 (0.0) (11.2) (11.2) Financing fees paid (2.6) (4.5) (2.6) (4.6) Shares issued 0.0 3.1 0.3 3.2 Dividend on ordinary shares paid 0.0 (3.4) (21.3) (14.9) Payments minority shareholders (0.3) 0.0 (62.3) (5.0) Change in non-current financing (53.9) 275.5 76.6 312.9 Cash flow from financing activities (82.8) 249.9 (89.0) 226.2

Net cash flow (change in current financing) 14.0 (5.3) (27.5) (83.0)

11/15

FINANCIAL RATIOS 30 September 31 December 2007 2006 2006 Interest cover (4 quarterly rolling)

- EBITDA / cash interest 4.0 4.7 5.0 cash interest excludes dividend preference
shares

Leverage ratio

- Net-interest-bearing debt / EBITDA 3.6 3.9 3.2 Net-interest-bearing debt excludes preference
shares and financing fees

Solvency

- Group equity in % of total assets 35% 36% 37%
- Net-interest-bearing debt in % of group equity 92% 96% 85%

CONSOLIDATED BALANCE SHEET 30 September 31 December in millions of euro 2007 2006 2006 Non-current assets
Goodwill 1,510.3 1,606.2 1,530.9 Other intangible assets 76.0 7.1 82.2 Property, plant & equipment and Software 316.3 365.1 324.3 Pre-paid pensions, deferred tax and other non-
current assets 563.6 551.6 562.2 Total non-current assets 2,466.1 2,530.0 2,499.5 Current assets
Inventories 588.2 504.8 520.0 Trade receivable 861.2 882.6 867.1 Other receivables 221.8 242.4 218.2 Cash * 47.6 59.3 72.8 Total current assets 1,718.8 1,689.1 1,678.1

Total assets 4,184.9 4,219.1 4,177.6

Group equity
Shareholders' equity 1,430.6 1,444.6 1,462.9 Minority interest 42.8 62.2 63.9 Group equity 1,473.4 1,506.7 1,526.8 Non-current liabilities
Preference shares and loans * 1,322.3 1,404.0 1,283.7 Deferred tax, pension obligations, derivatives and provisions 193.0 227.3 206.4 Total non-current liabilities 1,515.4 1,631.2 1,490.1 Current liabilities
Loans and bank overdrafts * 86.3 106.5 83.1 Trade payables 708.2 626.5 720.0 Other liabilities 401.7 348.1 357.5 Total current liabilities 1,196.2 1,081.1 1,160.7

Total equity and liabilities 4,184.9 4,219.1 4,177.6

12/15

Working capital 570.1 708.5 559.8 Capital employed 2,468.1 2,667.2 2,491.4 Net-interest-bearing 1,360.9 1,451.2 1,294.0
* These are components of net-interest-bearing debt

EQUITY RECONCILIATION 30 September 31 December in millions of euro 2007 2006 2006

Shareholders' equity per 1 January 1,463 1,450 1,450 Net result year to date 50 82 123 Dividend ordinary shares (21) (15) (15) Share issue for options exercised 1 7 6 Tax items - - 3 Repurchase shares CE Australia (26) (2) (2) Interest hedges (1) 1 (1) Actuarial gains and (losses) on pension plans 1 - 18 Share-based payments 7 5 8 Translation differences (43) (82) (127) Shareholders' equity at the end of the
reporting period 1,431 1,445 1,463

FIGURES PER DIVISION
NET SALES 3rd quarter January - September in millions of euro 2007 2006 2007 2006 North America 738.5 784.8 2,249.1 2,418.8 Europe 311.1 220.2 946.4 671.3 Australia 207.9 193.0 597.3 550.8 ASAP Software 180.6 180.2 546.8 600.0 Printing Systems 136.6 142.6 429.7 400.4 Corporate Express 1,574.7 1,520.7 4,769.3 4,641.3

ORGANIC GROWTH OF SALES 3rd quarter January - September 2007 2006 2007 2006 North America (1%) 5% (2%) 6% Europe 7% 6% 6% 6% Australia 1% 3% 3% 3% ASAP Software 29% (1%) 24% 13% Printing Systems 4% 21% 11% 15% Corporate Express 5% 5% 4% 7%

Gross contribution 3rd quarter January - September in millions of euro 2007 2006 2007 2006 North America 238.4 262.0 736.6 816.5 Europe 104.9 68.2 314.3 203.9 Australia 65.9 58.5 191.6 171.3 ASAP Software 13.5 15.2 54.3 59.9 Printing Systems 38.5 44.5 131.9 130.7 Corporate Express 461.3 448.5 1,428.6 1,382.3

13/15

Gross contribution as a % of NET SALES 3rd quarter January - September 2007 2006 2007 2006 North America 32.3% 33.4% 32.8% 33.8% Europe 33.7% 31.0% 33.2% 30.4% Australia 31.7% 30.3% 32.1% 31.1% ASAP Software 7.5% 8.4% 9.9% 10.0% Printing Systems 28.2% 31.2% 30.7% 32.6% Corporate Express 29.3% 29.5% 30.0% 29.8%

OPERATING RESULT (EBIT) 3rd quarter January - September in millions of euro 2007 2006 2007 2006 North America 14.1 39.3 60.8 102.0 Europe 8.9 1.8 19.6 0.8 Australia 16.4 15.3 48.5 44.1 ASAP Software 1.5 2.7 15.4 19.9 Printing Systems 8.5 5.4 21.3 12.9 Corporate (6.0) (0.9) (14.4) (3.4) Corporate Express 43.3 63.6 151.2 176.2

OPERATING RESULT excluding special items 3rd quarter January - September in millions of euro 2007 2006 2007 2006 North America 24.3 42.7 78.9 132.7 Europe 12.3 2.0 24.9 4.0 Australia 16.4 15.3 48.5 44.1 ASAP Software 1.5 2.7 15.4 19.9 Printing Systems 8.5 6.9 21.2 14.4 Corporate (6.0) (0.9) (12.8) (3.4) Corporate Express 56.9 68.7 176.0 211.7

OPERATING RESULT excluding special items
as a % of NET SALES (ROS in %) 3rd quarter January - September 2007 2006 2007 2006 North America 3.3% 5.4% 3.5% 5.5% Europe 3.9% 0.9% 2.6% 0.6% Australia 7.9% 7.9% 8.1% 8.0% ASAP Software 0.8% 1.5% 2.8% 3.3% Printing Systems 6.2% 4.9% 4.9% 3.6% Corporate (0.4%) (0.1%) (0.3%) (0.1%) Corporate Express 3.6% 4.5% 3.7% 4.6%

DEPRECIATION & AMORTISATION TOTAL 3rd quarter January ­ September in millions of euro 2007 2006 2007 2006 North America (15.0) (14.5) (42.8) (48.7) Europe (5.4) (2.6) (16.3) (7.6) Australia (2.5) (2.2) (7.4) (6.3) ASAP Software (0.8) (0.9) (2.5) (2.6) Printing Systems (1.8) (1.6) (5.7) (5.5) Corporate (0.1) (0.1) (0.3) (0.3) Corporate Express (25.6) (21.8) (74.9) (71.0)

14/15

AVERAGE CAPITAL EMPLOYED 3rd quarter January - September in millions of euro 2007 2006 2007 2006 North America 541.0 572.5 551.4 565.3 Europe 193.4 134.5 192.4 127.9 Australia 79.1 72.1 78.7 68.7 ASAP Software 36.6 30.0 33.7 30.6 Printing Systems 91.5 93.6 91.9 91.5 Corporate 4.6 17.3 3.8 8.8 Corporate Express, excluding goodwill 946.2 920.0 951.8 892.8 Goodwill 1,586.6 1,462.9 1,593.4 1,459.0 Corporate Express, including goodwill 2,532.8 2,382.9 2,545.2 2,351.8

OPERATING RESULT excluding special items
as a % of AVG CAP EMPLOYED (ROCE in %) 3rd quarter January - September 2007 2006 2007 2006 North America 18.2% 30.0% 19.3% 31.5% Europe 30.5% 6.2% 22.3% 4.4% Australia 84.8% 85.7% 83.7% 86.7% ASAP Software 17.8% 35.5% 61.4% 86.5% Printing Systems 37.1% 29.8% 30.9% 21.1% Corporate Express, excluding goodwill 25.4% 30.1% 26.0% 31.9% Corporate Express, including goodwill 6.8% 10.7% 7.9% 10.0%

NUMBER OF EMPLOYEES 30 September 31 December in number of FTE's 2007 2006 2006 North America 10,017 10,258 10,015 Europe 3,948 3,920 3,806 Australia 2,473 2,466 2,524 ASAP Software 620 590 603 Printing Systems 1,260 1,529 1,515 Corporate 73 68 68 Corporate Express 18,392 18,831 18,529

EXCHANGE RATES 3rd quarter January - September Euro versus US$, average rate 1.38 1.28 1.34 1.24 Euro versus US$, end rate 1.42 1.27 Euro versus Aus$, average rate 1.62 1.68 1.64 1.66 Euro versus Aus$, end rate 1.61 1.70

15/15

Corporate Express NV

Voor additionele informatie: Media Relations: 020 651 10 34

Investor Relations: 020 651 10 42

www.cexpgroup.com


---- --