Senternovem


Nieuws

06-11-2007 | Duurzaambouwen.nl krijgt rapportcijfer 7

Bezoekers zijn over het algemeen positief over de website Duurzaam Bouwen www.duurzaambouwen.senternovem.nl van SenterNovem. De bezoekers beoordelen de site met een 7,0. Dit blijkt uit een kwalitatief onderzoek dat Trendview afgelopen zomermaanden heeft gehouden onder de bezoekers van de site.

Driekwart van de bezoekers ervaart vrijwel alle informatierubrieken als goed tot zeer goed. De stijl waarin teksten zijn geschreven, de manier waarop een en ander wordt uitgelegd en de lengte van de teksten worden door meer dan 70% van de bezoekers gekwalificeerd als goed tot zeer goed. Die tevredenheid uit zich dan ook in de gebruiksintentie: bijna 80% van de bezoekers geeft aan de website in de toekomst (waarschijnlijk) weer te gaan bezoeken.

Hoewel de zomermaanden enige vertekening kunnen geven in de uitkomsten, is het met de verkregen response toch mogelijk uitspraken te doen met een betrouwbaarheid van 95%. Omdat bezoekers bij veel vragen de mogelijkheid kregen eigen antwoorden te geven (vrije tekst), bevat het eindrapport een schat aan informatie waarmee de website verder verbeterd kan worden.

De grootste groep bezoekers komt vooral voor achtergrondinformatie en vindt de website via een zoekmachine. Een kwart van hen geeft aan het afgelopen half jaar al meer dan tien keer de website bezocht te hebben. Deze website is niet hun enige bron van informatie op het gebied van duurzaam bouwen: meer dan de helft van de bezoekers raadpleegt ook nog andere websites of documentatie. Ongeveer 30% van de bezoekers schakelt uiteindelijk een adviseur in.

Naast alle positieve feedback geven bezoekers ook verbeterpunten aan. Enkele opvallende punten zijn:

* verbeteren van de zoekfunctie

* informatie vollediger maken en up to date houden
* informatie (nog) meer relateren aan andere informatie
* rubriek Vraag en antwoord verbeteren.

SenterNovem is inmiddels begonnen met het verbeteren van de rubriek Vraag en antwoord. Alle vragen krijgen een kernwoord als eerste invalshoek. In de loop van de komende maanden wijzigt ook de structuur binnen deze rubriek en staan de vragen gerubriceerd op de kernwoorden.