Gemeente Hoogeveen

00:49 uur

Bron: gemeente Hoogeveen

Wat is de stand van zaken?
Het beeld is rustig. De 77 mensen die in het gebied zitten mogen naar huis. De quarantaine wordt opgeheven.
De 24 mensen die naar het UMCG in Groningen worden gebracht worden vannacht voor observatie gehouden. Als de situatie bij hen blijft zoals deze nu is, kunnen ze morgen naar huis.

Is de oorzaak al bekend?
Nee, wel is vastgesteld dat het om een chemische besmetting gaat. Deze besmetting is niet overdraagbaar vandaar dat de mensen die in quarantaine zitten nu naar huis mogen. Er is dus geen risico voor besmetting!

Wordt het terrein weer vrijgegeven?
Gedeeltelijk, de winkel en het terrein van de winkel blijft afgesloten voor onderzoek. Het industrieterrein wordt weer vrijgegeven.

Als ik nog klachten heb?
Iedereen die klachten heeft en waarvan deze klachten verergeren wordt geadviseerd om contact op te nemen met de eigen huisartsenpost. Het algemene informatienummer 0528-291911 blijft beschikbaar.

Hoe gaat het nu verder?
De genomen maatregelen worden teruggebracht tot grip 2. Dit betekent dat de oorzaak nog onderzocht wordt en de operationele diensten stand-by blijven. De 77 mensen in het gebied mogen naar huis, de 24 mensen in het UMCG worden vannacht ter observatie gehouden. Het terrein van de winkel en direct daarom heen blijft afgesloten voor onderzoek.