Gemeente Rhenen


Herinrichting Friesesteeg Cuneraweg te Achterberg

Schetsontwerp voor de herinrichting van een gedeelte van de Friesesteeg en de Cuneraweg is in de afgelopen maanden opgesteld en is in de inspraak.

In de eerste helft van dit jaar is in Achterberg een Bergbezinkleiding aangebracht in de Friesesteeg. Doel van deze leiding is om het overstorten vanuit het rioolstelsel op oppervlaktewater terug te dringen.

In maart van dit jaar is vooruitlopend op de uitvoering hiervan de buurt geïnformeerd over de werkzaamheden. Daarbij is ook melding gemaakt van de tweede fase van het werk. Namelijk het herstellen van de verhardingen die ten behoeve van de riolering zijn opgebroken. Gelijktijdig met dit herstellen wordt het gebied ingericht conform de 30 km richtlijnen. Dit is voor de rest van Achterberg al enige jaren geleden gebeurd, maar op deze wegvakken achterwege gebleven in verband met de nog aan te leggen bergingsleiding.

Bewoners en belanghebbenden zijn op de informatieavond uitgenodigd om ideeën in te brengen. Hiervan is door een aantal mensen gebruik gemaakt. Deze ideeën zijn samen met de gemeentelijke wensen uitgewerkt in een schetsontwerp. Voor dit schetsontwerp wordt een inspraakavond gehouden op dinsdag 20 november 2007 om 20.00 uur in het Dorpshuis te Achterberg. Hierna ligt het schetsontwerp nog tot vrijdag 11 januari ter inzage in het gemeentehuis te Rhenen. Gedurende de openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak kunt u daar het schetsontwerp inzien.

Hierna wordt het definitief ontwerp opgesteld. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het schetsontwerp en de verkregen reacties. Na besluitvorming door het college wordt het bestek opgesteld en aanbesteed. De planning is om in het tweede kwartaal van 2008 de herinrichting uit te voeren.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Geert van de Laak van de afdeling Ontwikkeling en Beheer Openbare Ruimte. Bereikbaar op telefoonnummer 0317 681 656 of per mail geert.van.de.laak@rhenen.nl .