Gemeente Dordrecht


Persuitnodiging
6 november 2007 vanaf 15.00 uur

Leerpark Connect! 2007

(Voorheen Dordtse Onderwijs Dagen)

Beroep op Talent!

Het zijn Richard de Hoop en Franck van der Heijden van 'De Hoop Entertrainers' die op 6 november a.s. de muzikale en creatieve aftrap verzorgen van een nieuwe editie Leerpark Connect! 2007. Zij zetten de juiste toon bij ons thema 'talent' met korte stukken muziek - wereldhits, evergreens en eigen composities. Een wervelende combinatie van een enthousiaste presentator en een gedreven muzikant staat garant voor een leerzame, indrukwekkende muzikale gebeurtenis. Een cadeautje voor alle medewerkers van het Leerpark en een goede insteek voor een 8 tal workshops gebaseerd op het thema 'Beroep op talent'.

De leerling, de docent en het Leerpark; drie invalshoeken van waaruit we het thema benaderen.
- Hoe ontdek je als leraar je eigen talent en dat van een leerling;
- Hoe kun je dat talent verder ontwikkelen;
- Hoe kun je dat talent zo goed mogelijk benutten;

Workshops Leerpark Connect! 2007
Voor uitgebreide beschrijving raadpleeg uw programmaboekje.


1. Groeten mag!
Veilig leerklimaat, voorwaarde voor ontdekken en ontwikkelen van talent! o.l.v. Mevr. Karin Ingelse


2. ROCtv en Narrowcasting
o.l.v. Dhr. Jelle Koolstra (NCRV), Dhr. Eric van Noordenne en Mevr. Marlies de Jongh


3. Partners mede-eigenaar van onze leerprocessen. Onderwijsdebatten o.l.v. Dhr. Dr. Ton Bruining


4. Jouw zaak - mijn zaak!
Onderwijsleerbedrijven, broedplaats voor talent? O.l.v. Dhr. Kees Izelaar


5. Contact voor Contract
Aandacht voor Talent! o.l.v. Dhr. Walter Berghoef


6. Prikkel voor sociaal talent
Peer Support: Leerlingen ondersteunen Leerlingen o.l.v. Mevr. Petra Seluma, Dhr. Stephan Hoogendijk


7. Skills Talents, Zet je tanden in de samenwerking o.l.v. Mevr. Heleen Steens


8. Ongekend getalenteerd!
Leerparkdromen worden werkelijkheid o.l.v. Dhr. Frans Beuvens, Dhr. Ger Redert.

Inloop op 6 november om 14.30 uur. Plaats: Feesttent bij het Da Vinci College, Leerparkpromenade 100 te Dordrecht. Het programma start om 15.00 uur. Inschrijven via www.leerpark.nl

Leerpark Connect! 2007
(Voorheen Dordtse Onderwijs Dagen)

Dinsdag 6 november 2007
Leerpark Dordrecht
Aanvang: 15.00 uur

Beroep op Talent!

Programmaboekje

Inhoudsopgave

Inleiding 3

Programma 4

Inschrijving 5

Muzikale kickoff - De Hoop Entertrainment 6

Workshops


1. Groeten mag!
Veilig leerklimaat, voorwaarde voor ontdekken en ontwikkelen van talent! o.l.v. Mevr. Karin Ingelse 7


2. Narrowcasting en ROCtv
O.l.v. Dhr. Jelle Koolstra (NCRV), Dhr. Eric van Noordenne en Mevr. Marlies de Jongh 8


3. Partners mede-eigenaar van onze leerprocessen. Onderwijsdebatten o.l.v. Dhr. Dr. Ton Bruining 9


4. Jouw zaak - mijn zaak!
Onderwijsleerbedrijven, broedplaats voor talent? O.l.v. Dhr. Kees Izelaar 10


5. Contact voor Contract
Aandacht voor Talent! O.l.v. Dhr. Walter Berghoef 11


6. Prikkel voor sociaal talent
Peer Support: Leerlingen ondersteunen Leerlingen o.l.v. Mevr. Petra Seluma en Dhr. Stephan Hoogendijk 12


7. Skills Talents, Zet je tanden in de samenwerking O.l.v. Mevr. Heleen Steens 13


8. Ongekend getalenteerd!
Leerparkdromen worden werkelijkheid o.l.v. Dhr. Frans Beuvens 14


9. Oplossingsgericht werken.
De vraag is: Kun je een rups leren vliegen? O.l.v. Wijnand Schilperoort 15

Colofon 16

Inleiding

Drukke tijden zijn het. Er wordt veel van je gevraagd. Je zit op een nieuwe locatie, een nieuwe werkplek of je bent nog in lange afwachting op de totstandkoming van de nieuwbouw. Er is een opening met Maxima en het slaan van de eerste paal. Alles drukt, stoort en beweegt om je heen. En dan te weten dat de inspectie op het vinkentouw zit, je volledige roosters moet draaien en ook nog wordt gevraagd een fikse bijdrage te leveren aan het vernieuwingsproces van het onderwijs.

Cadeau

Dit is een van de redenen waarom wij je dit jaar een cadeautje willen aanbieden dat bestaat uit een programma waarin entertainment en inhoud samengaan. Een programma waar je op inspirerende wijze wordt betrokken bij de uitvoering. Het wordt een moment van bezinning en een energieke ervaring.

Thema
Centraal deze middag staat het thema 'Beroep op Talent'. 'Je talent is je scheppende kracht. Dat is zowel een heel inspirerend als concreet gegeven. Iedereen, zonder uitzondering, is op unieke wijze getalenteerd maar per persoon is dit verschillend van aard. Maar goed ook.'

Kick off
'De Hoop Entertrainers' Richard en Franck verzorgen de aftrap van deze bijzondere middag. Zij zetten de juiste toon bij ons verhaal met korte stukken muziek - wereldhits, evergreens en eigen composities. Een wervelende combinatie van een enthousiaste presentator en een gedreven muzikant staat garant voor een leerzame, indrukwekkende muzikale gebeurtenis.

Workshops

In de workshops wordt geluisterd en gelachen, gewerkt en geleerd! We laten je meedenken over de voortgang en confronteren je daarbij met jouw eigen tegendraadsheid, met jouw eigen inzet, jouw strijd en passie en vooral met jouw talent en dat van jouw klanten.

Wij bieden je een leuke en leerzame middag. Dat mag je niet missen!

Namens de directie van het:

Da Vinci College
Stedelijk Dalton Lyceum
Insula College
Wartburg College

Peter van den Nieuwendijk
Communicatieadviseur Bureau Leerpark

Binnen en buitenlui: Wij proberen bij de workshops zoveel mogelijk relaties te betrekken die iets met het onderwijs hebben. Zij kunnen zich evenals leerlingen via medewerkers of via de website www.leerpark.nl aanmelden.

Programma

Leerpark Connect! 2007
Dinsdagmiddag 6 november 2007

Beroep op Talent!


1. 14.30 uur - Inloop in de feesttent op het terrein van het Da Vinci College aan de Leerparkpromenade 100 te Dordrecht.


2. 15.00 uur - Een wervelende show met De Hoop Entertrainment, een muzikale kick off!


3. 15.45 uur - Pauze


4. 16.00 uur - Workshopprogramma
Het workshopprogramma vindt plaats op verschillende locaties op het Leerpark. Na de bevestiging van uw inschrijving krijgt u daarover bericht.


5. 17.00 uur - Borrel en mogelijkheid tot het volgen van een rondleiding door het Da Vinci College.


6. 17.30 - 19.00 De centrale afsluiting met een eenvoudige maaltijd. Inschrijving

In dit programmaboekje staan korte beschrijvingen van de workshops. Voor deze workshops moet je je inschrijven. Maak jouw keuze voordat je gaat inschrijven!

Inschrijven medewerkers mbo - Da Vinci College
Klik op het Davincinet op de link "inschrijven Leerpark Connect! 2007"

Log in en kies de workshop die je wilt bijwonen (je kunt maar 1 keuze maken). Inschrijven uiterlijk tot woensdag 31 oktober a.s.

Inschrijven medewerkers vmbo - medewerkers

Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier dat je ontvangen hebt in jouw postbak. Inleveren s.v.p. bij de administratie uiterlijk tot woensdag 31 oktober a.s.

Inschrijven via www.leerpark.nl
Ook voor de externen. Je kunt je inschrijven via de website www.leerpark.nl. Ga naar Leerpark Connect! 2007 in de agenda en klik op inschrijfformulier.

Kies de workshop die je wilt bijwonen (je kunt maar 1 keuze maken) en vul de rest van het formulier in. Uiterlijk tot woensdag 31 oktober a.s.

Medewerkers op de scholen die geen pc tot hun beschikking hebben kunnen mogelijk digitaal inschrijven bij hun administratie.

Contactpersonen:

Da Vinci College : Wim van Tol
Insula College : Marieke Meerkerk
Stedelijk Dalton Lyceum : Wout Verveer
Wartburg College : Wim Zeeders
Bureau Leerpark : Peter van den Nieuwendijk

Muzikale kick off!

In een nieuwe sprankelende show van Richard de Hoop en Franck van der Heijden staat samenwerken, elkaars talenten onderkennen en benutten centraal. Talent komt boven als de passie zichtbaar wordt. 'Als de muziekmetafoor die wij gaan hanteren ergens goed tot uitdrukking komt dan is het wel bij dit onderwerp,' zegt Richard de Hoop.

Richard de Hoop heeft als oprichter van trainingsbureau Cat Consultants een jarenlange ervaring op het gebied van communicatie- en motivatietrainingen. Met een grote passie voor muziek en presenteren behandelt hij o.a. thema's als teambuilding en motivatie. Door Richards ervaring als managementtrainer weet hij wat er speelt binnen bedrijven en onderwijsorganisaties.

Franck van der Heijden is oprichter van First Class Music. Hij arrangeert en componeert o.a. voor Night of the Proms en diverse populaire artiesten, maar ook voor productpresentaties van multi-nationals. Na zijn conservatoriumstudie heeft hij veel podiumervaring opgedaan. Zijn grote passie is het componeren en arrangeren van filmmuziek.

Voor meer informatie kan je surfen naar: www.dehoopentertrainment.nl

Workshop 1

Groeten mag!

Veilig leerklimaat, voorwaarde voor ontdekken en ontwikkelen van talent.

Veiligheid is hot! Zeker op het Leerpark met ruim 6000 leerlingen die er dagelijks in en uit trekken. In deze workshop wordt op een van de belangrijkste aspecten van het onderwijs voor het voetlicht gebracht. Het leefklimaat, het leerklimaat! Groeten mag! Is één van de leefregels die we gaan hanteren; maar ook, Maak van jouw herrie niet andermans nachtmerrie! En natuurlijk; Heb respect voor de ander, zoals voor jezelf!

In de vorm van een 'Lagerhuis'-debat, aan de hand van een aantal prikkelende stellingen komt het wat, hoe en waarom van de veilige leeromgeving aan bod. En vooral ook 'wat wordt er van jou verwacht'. Onder de inspirerende leiding van Karin Ingelse belooft het debat een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de inrichting van een veilige leeromgeving op en om uw eigen school.

Als jij je opgeeft voor deze workshop ontvang je per ommegaande de stellingen zodat jij je op het debat kunt voorbereiden. Tijdens het debat observeert een panel de sprekers. Aan het einde van het 'spel' zal door dit panel een winnaar aangewezen worden. Er wordt gekeken naar de inhoudelijke argumenten die gebezigd worden, maar ook naar de technische kant van het voeren van een debat.

Deze workshop wordt verzorgd door:

Karin Ingelse

Karin Ingelse (1957) is twaalf jaar docente Engels op een school in Rotterdam-Zuid geweest. Vervolgens is ze bij RTV Rijnmond gaan werken. Vanaf 1999 is zij ondernemer geworden waarbij zij leiding geeft aan congressen, symposia, conferenties en andere evenementen, media- en presentatietrainingen. Workshop 2

Narrowcasting en ROCtv

Narrowcasting staat in Nederland nog in de kinderschoenen, maar het aantal bedrijven dat zich hierin specialiseert groeit snel. Narrowcasting is door middel van beeldschermen op een bepaalde locatie een speciaal gemaakte programmering wordt aangeboden voor een specifieke doelgroep. Het Da Vinci College speelt hier op in en ontwikkelt het samen met de NCRV en KPN.

Het onderwijs draait vooral om jongeren en die willen op een eigentijdse manier geïnformeerd en geëntertaind worden. Dit is de gedachte achter ROCtv. De nieuwe media spelen in het onderwijs nog maar een beperkte rol. Opvallend als we bedenken dat de deelnemers voorlopers en trendsetters zijn bij het gebruik van de nieuwe media. Door in het onderwijs deze media in te zetten bereiken we de doelgroep (nog) beter. Daarbij verbeteren we de doorstroming van vmbo naar mbo.

In deze workshop wordt contact gelegd tussen studenten, docenten en 'externen' via internet, mobiele telefoons en een televisiekanaal binnen de school. Een deel van de programmering op het TV-kanaal is gemaakt door studenten onder andere vanuit de mediaopleiding en vanuit de opdrachten met betrekking tot de burgerschapscompetenties.

Voor meer informatie kan je surfen naar: www.roctv.eu

Deze workshop wordt verzorgd door:

Jelle Koolstra

Jelle Koolstra is eindredacteur van BuZz op Radio 3FM en van Plein Publiek, Schepper & Co, Te Deum Laudamus en Woord op zondag op Radio 747AM programmamaker en eindredacteur onderwijs en media van de NCRV.

Erik van Noordenne
Commercieel directeur Da Vinci College

Marlies de Jongh
Projectleider DAVE - onderwijsleerbedrijf media.

Jelle Koolstra: "Ik wil graag mensen raken en bewegen. Ik wil hen een gevoel geven dat het allemaal iets uitmaakt en dat een enkeling wel degelijk een verschil kan maken."

Workshop 3

Partners mede-eigenaar van onze leerprocessen.

Onderwijsdebat o.l.v. dr. Ton Bruining

'Hoe kunnen onze partners (het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, overheden, instellingen en VMBO en HBO) mede-eigenaren zijn van onze leerpraktijken?'

Er is de afgelopen jaren veel gebeurd: uitspraken zijn gedaan, richtingen zijn vastgelegd, ontwerpen zijn gemaakt, experimenten hebben plaatsgevonden en het onderwijs heeft in diverse opleidingen een nieuwe vorm gekregen.

Door middel van een onderwijsdebat worden onderwijsmakers, bestuurders en partners met elkaar in gesprek gebracht waarbij de voortgang van de onderwijsontwikkeling wordt besproken. De debatten worden geleid door dr. Ton Bruining. Hij begeleidt het debat op een wijze waarbij keuzes niet van boven worden opgelegd, maar waarbij het proces ook niet wordt overgedaan. Het is de bedoeling om komend jaar het onderwijs verder in te kleuren.

Neem vooral uw mobieltje mee!

De workshop wordt verzorgd door:

Dr. Ton Bruining
Dr. Ton Bruining is diëtist, organisatiekundige, opleidingskundige en humanist. Ton Bruining is momenteel werkzaam als senior adviseur bij KPC groep te 's-Hertogenbosch. Vanuit zijn adviesfunctie is hij tevens lector Competentiegericht en vraaggestuurd leren aan de Avans Hogeschool.

Ton Bruining: 'Het is tijd om te realiseren wat al bepaald is'. Workshop 4

Jouw zaak-mijn zaak!

Onderwijsleerbedrijven, broedplaats voor talent?

Onderwijsleerbedrijven betekenen winst voor deelnemers, werkgevers, overheid en scholen. Deelnemers functioneren als leerling-werknemer in bedrijven en vervullen daar alle noodzakelijke rollen en taken. Op het Leerpark zijn een aantal onderwijsleerbedrijven aanwezig, waaronder: Océ/Dorfix, Albert Heijn, Haarzaken, Bankshop ABN-Amro, Bedrijfsbeveiligingsdienst ANVD/Da Vinci College, Cormet Schoolcatering, Stichting Grenzenloos Samenwerken en Kringloopwinkel 'Opnieuw en Co'.

Ondernemerschap is hot. Steeds meer jonge mensen beginnen een bedrijf, zonder eerst in loondienst te zijn geweest. Steeds meer oudere professionals beginnen voor zichzelf, na een carrière in loondienst. Ondernemerschap krijgt steeds meer aandacht in de media.

In deze workshop gaan ondernemers, leerlingen en leraren met elkaar in een goed gesprek over leren in ondernemingen. De beste gesprekken voer je in de kroeg. Daarom nodigen wij u uit in het café van het Da Vinci College om elkaar het hemd van het lijf te vragen, zolang het maar over ondernemen gaat! Vragen staat vrij. Een wijze man zei eens, leren begint als ik met meer vragen vertrek dan ik gekomen ben. In deze interactieve workshop wordt dan ook een aantal suggesties gedaan voor het goede gesprek.

Het beste managementboek van 2006 is een boek over ondernemerschap: "En nu laat ik mijn baard staan" van serial entrepreneur Leen Zevenbergen. Tijdens de workshop bespreken we de methodes om mensen in bedrijven ondernemender te maken van Leen Zevenberg.

De workshop wordt verzorgd door:

Kees Izelaar
Hij is actief in verschillende rollen; als leidinggevende, coach, als accountmanager en als trainer/adviseur. In 2006 was hij actief in programma's voor NS, Delta Lloyd, Eneco, Peugeot en enkele gemeenten en ministeries. Tot voor kort werkte hij bij de Baak als trainer en adviseur van managers in het Voortgezet Onderwijs: innovatie, fusies, trainingen middenmanagement en waarden gerichte educatie. Hij heeft nu een eigen bedrijf: Baakstad, een initiatief van Randstad en de Baak.

Kees Izelaar: 'Verrassende ontmoetingen; vernieuwende initiatieven laten zien op het snijvlak van publiek en privaat. Daar is de meeste inspiratie te vinden'. Workshop 5

Contact voor contract

Aandacht voor Talent?

Om het talent te zien moet je kijken. Maar hoe kijk je nu eigenlijk echt naar een ander? In deze workshop ga je terug naar de basis van iedere vorm van samenwerken of samen leren: contact maken. Je staat hiertoe onvoorbereid, zonder tekst en methodieken voor een groep. Jij oefent met het nauwkeurig beleven van wat je in die volle aandacht ervaart. Talent en eigenheid gedijt goed in aandacht, dan ervaar je het even zelf. Van de ander(en) krijg je feedback op jouw eigenheid, dus los van vorm en inhoud. Daarmee krijg je zicht op jouw eigenheid, jouw talent. Na deze workshop is het contact met elkaar en jouw zicht op mensen wezenlijk anders.

De workshop wordt verzorgd door:

Walter Berghoef
Na de opleiding HEAO bedrijfseconomie was hij ruim 5 jaar binnen KPN actief als communicatie-adviseur. Na enkele jaren bij diverse adviesbureaus (Schoep&VanderToorn en Bikker) startte hij in 1996 als zelfstandig adviseur, trainer en coach. Voor meer informatie kun je kijken op: www.walterberghoef.nl

Workshop 6

Prikkel voor sociaal talent

Peer support: Leerlingen ondersteunen leerlingen

'Dit mag wel op alle scholen'; zei Staatssecretaris Van Bijsterveld bij haar bezoek afgelopen schooljaar aan het Leerpark.

Als eerste in Nederland introduceerde het Leerpark Peer Support. In deze workshop de stand van zaken. Peer Support is een project waarin leerlingen elkaar ondersteunen. Peers helpen elkaar met behulp van hun eigen verworven kennis, inzicht en ervaring. Door middel van peer support leren de leerlingen samen te werken.

''Een leerling stapt eerder op een peer leader af omdat het een medeleerling is. Die snapt sneller waarom je iets niet begrijpt.''

Een viertal leerlingen zal vertellen over hun praktijkervaringen als peer leader. Een peer leader is een gastheer/vrouw voor de brugklasleerlingen. Een goed gesprek helpt! Ook in deze workshop. Stel uw vragen, geef uw mening en leg de basis voor verdere ontwikkeling.

'Je schooltijd is de leukste tijd van je leven', verzekert Marjolein (leerling). 'Ik vind het geweldig dat ik kan helpen die tijd voor iedereen leuk te maken'.

Heeft peer support ook jouw support?

De workshop wordt verzorgd door:

Petra Seluma
Petra Seluma, docente Frans en ckv op het Wartburg college, locatie Marnix te Dordrecht. Voor het 2e jaar coach van het project peer support op onze school.

Stephan Hoogendijk
Stephan Hoogendijk, 27 jaar, werkt sinds 1999 op het Wartburg College, locatie Marnix, in Dordrecht. Naast het lesgeven houdt hij zich sinds dit jaar bezig met het vorm geven van Peersupport op de Marnix, waarbij met name de inzet van Peerleaders in de vmbo-klassen onder zijn verantwoording valt.

Staatssecretaris Van Bijsterveld:
'Vroegtijdig schoolverlaten en veiligheid staan hoog op de politieke agenda; ik denk dat Peer Support voor een belangrijk deel aan de oplossing kan bijdragen.' Workshop 7

Skills Talents, Zet je tanden in de samenwerking

Skills Talents, de brede vmbo vakwedstrijden, biedt de mogelijkheid om vmbo leerlingen samen met mbo-leerlingen te laten schitteren

De Regio Dordrecht zal na een glorieuze overwinning van vorig jaar wederom deelnemen aan Skills Talents 2008. Deze workshop is dan ook de aftrap van een nieuwe overwinning. Vmbo en mbo maken afspraken met betrekking tot de voorrondes op 15 en 16 februari 2008. Deze vinden plaats tijdens de open dagen van het Da Vinci College. Ieder domein speelt daarin een rol van betekenis.

De workshop geeft u ook inzicht in de voordelen die Skills Talents biedt aan leerlingen, vmbo- en mbo-onderwijs en het bedrijfsleven.

Tijdens deze workshop wordt de werkwijze van Skills Talents gehanteerd. Hierbij gaan mensen met verschillende interesses samenwerken. U zult merken wat voor succes bereikt kan worden wanneer iedereen eenzelfde doel nastreeft. Zie en ervaar zelf hoe een beroep wordt gedaan op uw eigen creatieve inzet.

U ontvangt uitgebreid informatie over deelname aan Skills Talents 2008.

Voor meer informatie kun je kijken op: www.skillstalents.nl

De workshop wordt verzorgd door:

Heleen Steens
Na de opleiding Verpleegkunde heeft ze gewerkt voor diverse bedrijven. Hierna is ze de politiek in gerold. Hierin heeft ze 10 jaar politieke ervaring waaronder 6 jaar wethouder. Ze is sinds 2006 werkzaam bij Skills Netherlands als Relation manager.

Workshop 8

Ongekend getalenteerd!

Leerparkdromen worden werkelijkheid

Leerpark Dordrecht is een fysieke plek waar beroepsonderwijs wordt verzorgd. Op het Leerpark komt alle talent bij elkaar en leeft de wil om toekomstdromen waar te maken. Het wordt een plaats met power. Leerlingen en scholen spelen een actieve rol; ze staan middenin het dynamische leven van de stad. De energie om te leren, te ontwikkelen en te veranderen in een praktijkgerichte situatie, vormen de basis voor Leerpark Dordrecht.

Deze workshop laat je met behulp van verschillende casussen uit de brochure: 'Werkplekleren in de smartspot van Dordt' op een andere manier kijken naar het Leerpark. Dit zijn wellicht toekomstdromen, maar wel reële. Gebaseerd op de meerwaarden die het Leerpark kan bieden. Aan sommige dromen wordt al hard gewerkt om ze te verwezenlijken.

Je helpt deze toekomstdromen te realiseren! In groepen wordt samengewerkt om ervoor te zorgen dat de casus in een stroomversnelling komt. Hier moet u niet alleen uw talent benutten, maar ook uw eigen creativiteit! Geef uw idee een slogan mee!

De workshop wordt verzorgd door:

Frans Beuvens
Hij werkt sinds 1971 in het onderwijs. Rector van het Stedelijk Dalton Lyceum en lid van de Stuurgroep Leerpark dordrecht.

Ger Redert
Voorzitter van het College van Bestuur van de Stichting H3O en lid van de Stuurgroep Leerpark dordrecht. Workshop 9

Oplossingsgericht werken

De vraag is: Kun je een rups leren vliegen?

Doelgroep: Voor genodigden

Wanneer we vasthouden aan de beperkingen van dit moment komen we nooit tot oplossingen en ideeën die uitstijgen boven de huidige omstandigheden. Kijken naar kansen.

In deze workshop gaat een groep genodigden aan het werk om voor de toekomst van de eigen opleiding een concept te ontwikkelen dat uitstijgt boven hetgeen dat tot nu toe is bereikt.

De workshop wordt verzorgd door:

Wijnand Schilperoort
Interim-directeur Bureau Kis-D / Leerpark

Colofon

Aan het programma Leerpark Connect! 2007 werken mee: Da Vinci College
Insula College
Stedelijk Dalton Lyceum
Wartburg College
Gemeente Dordrecht
En de in het programma genoemde bedrijven en instellingen.

Coördinatie
Bureau Leerpark
Peter van den Nieuwendijk
Romboutslaan 13
3312 KP Dordrecht
telefoon 078 639 80 40
www.leerpark.nl


---- --