Ingezonden persbericht


dinsdag 30 oktober 2007

Wie heeft het Veiligste Magazijn van Nederland?

Tijdens de Dag van het Magazijn op dinsdag 6 november wordt bekend gemaakt welk bedrijf het Veiligste Magazijn van Nederland heeft: Akzo Nobel Coatings in Wapenveld, Intel op Schiphol-Rijk of Intervet in Boxmeer. Winnaar wordt het magazijn waar veiligheid het best is verankerd in de dagelijkse operatie.

Elk jaar ontvangt de Arbeidsinspectie zo'n 200 meldingen van ongevallen in magazijnen. Daarbij gaat het om mensen die bekneld raken onder kantelende heftrucks, mensen die terecht komen onder vallende lading of mensen die simpelweg worden aangereden. Waarschijnlijk is het aantal ongevallen dat bij de Arbeidsinspectie wordt gemeld, nog maar het topje van de ijsberg.

Prijs
Om de aandacht te vestigen op het belang van veiligheid in de logistiek hebben vier partijen besloten een prijs in het leven te roepen: de prijs voor het Veiligste Magazijn van Nederland. Deze vier partijen zijn uitzendorganisatie Randstad, kennisinstituut VTL, brancheorganisatie BMWT en vakblad Transport+Opslag. Winnaar wordt het magazijn waar veiligheid het best is verankerd in de dagelijkse processen.

Drie genomineerden
De prijs wordt toegekend door een deskundige jury onder leiding van Jos Vermunt, hoogleraar logistiek aan de Universiteit van Tilburg. Na een uitgebreide inspectie zijn drie magazijnen voor de prijs genomineerd: Akzo Nobel Coatings in Wapenveld, Intel op Schiphol-Rijk en Intervet in Boxmeer. De genomineerden zijn aan elkaar gewaagd. Akzo Nobel valt op door de wijze waarop de magazijnmedewerkers bij het veiligheidsbeleid zijn betrokken. Het magazijn van Intel is bijzonder omdat werkelijk niets aan het toeval wordt overgelaten. Intervet tot slot gooit hoge ogen vanwege de praktische benadering van het veiligheidsprobleem.

Uitreiking
De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van het Magazijn op dinsdag 6 november in Diemen. Nadat de drie genomineerden uitvoerig aan het publiek zijn gepresenteerd, maakt juryvoorzitter Jos Vermunt bekend wie met de prijs aan de haal gaat. De prijs bestaat uit een bedrag van 5.000 euro, dat moet worden besteed aan versterking van de veiligheid in het magazijn.

Dag van het Magazijn
De Dag van het magazijn is net als de prijs een initiatief van Randstad, VTL, BMWT en vakblad Transport+Opslag. Het evenement bestaat uit een congres over veilig en gezond werken in magazijnen en dc's. Sprekers zijn onder andere Alexander Sakkers, voorzitter van belangenorganisatie Transport en Logistiek Nederland, en Ralph Hendrix van DHL in Bergen op Zoom, de winnaar van vorig jaar.

Meer informatie over de prijs en de Dag van het Magazijn is te vinden op www.hetveiligstemagazijn.nl en www.dagvanhetmagazijn.nl.


---



Ingezonden persbericht