Kamer van Koophandel Friesland

Handelsmissie Kamer van Koophandel Noord naar China

Groningen, 25 oktober 2007 De Kamer van Koophandel Noord-Nederland i.o. organiseert van 6 tot en met 14 november een handelsmissie naar China.

China is 'hot'. De economische groei ligt met 11% op een zeer hoog niveau. Er liggen genoeg kansen voor het noordelijke bedrijfsleven, mede omdat de koopkracht van de lokale bevolking sterk blijft toenemen.

De Kamer van Koophandel Noord-Nederland i.o. organiseert van 6 tot en met 14 november a.s. een handelsmissie naar China. De steden Chengdu, Tianjin en Beijing zijn in het programma opgenomen.

Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan, gelegen in het zuidwesten van China. Chengdu heeft 10 miljoen inwoners en is een industrieel centrum voor de provincie. De stad wordt gezien als toegangspoort tot Centraal- en West-China.

Tianjin ligt ongeveer 120 km ten zuidoosten van Beijing en behoort tot één van de belangrijkste industriële centra van China. Haar haven is één van de drukste van China. Mede door de ligging aan zee is Tianjin traditioneel een handelsstad. Hierdoor groeide de stad uit tot een financieel en commercieel centrum vergelijkbaar met Sjanghai.

In Tianjin organiseert het Netherlands Business Support Office (NBSO) een individueel matchmakingsprogramma met bedrijven uit de regio.

In Beijing wordt o.a. een bezoek gebracht aan de Verboden Stad, het Zomerpaleis en de Chinese Muur.

In totaal reizen 13 ondernemers uit Noord-Nederland mee. Zij gaan goed voorbereid op stap. Voor hen zijn dagelijks meerdere afspraken gepland met potentiële zakenpartners. De groep bestaat uit 4 Groninger, 5 Friese, 2 Drentse en 2 Overijsselse ondernemers. De ondernemers zijn actief in o.a. de jachtbouw, machinebouw, afvalverwerking en software ontwikkeling.

De missie staat onder leiding van Frans Alting, exportconsulent van de Kamer van Koophandel en wordt georganiseerd in samenwerking met het China Center, NBSO Tianjin en EU Incubator Chengdu.

Einde persbericht

Voor meer informatie over dit persbericht, of als u in contact wilt komen met één van de deelnemende bedrijven, kunt u contact opnemen met Frans Alting, exportconsulent van de Kamer van Koophandel, telefoon 050-5205846.