Wageningen Universiteit

Lezing: De toekomst van de Nederlandse televisie

6 nov 2007 20:00

Onderdeel: Wageningen UR

Locatie: Lawickse Allee 13, Wageningen

Organisatie: Studium Generale

Ons belangrijkste medium staat aan de vooravond van grote veranderingen. Het aantal televisiezenders gaat explosief toenemen, nu het steeds makkelijker wordt om televisie via het internet aan te bieden. Media-aanbieders zoals de Telegraaf, de Volkskrant en Sanoma zijn van plan om met nieuwe kanalen te komen. Voor particulieren wordt het steeds makkelijker, zich te presenteren via âinternet-televisieâ als You Tube. Daarbij nemen de mogelijkheden van interactie tussen televisiemaker en kijker toe.
Media-analist Monique van Dusseldorf gaat in op deze ontwikkelingen, met speciale aandacht voor de 'participationtv'. Wat gebeurt er wanneer iedereen TV kan maken en verspreiden? En hoe gaat het bijvoorbeeld verder met het geld verdienen met sms-tv formats?

Lezing door Monique van Dusseldorp, media-analist. Van 1998 tot 2003 leidde zij een eigen onderzoeksbureau, gespecialiseerd in Europese congressen en media onderzoek. Sinds 2003 werkt zij als freelance journalist en samensteller van seminars en congressen. Zij is verder onder andere bestuurslid van de omroep NPS.

Onderdeel Studium Generale serie âHoe internet onze levens verandertâ De invloed van internet op onze samenleving kan nauwelijks overschat worden. Studium Generale belicht een paar hete hangijzers.




Zie het origineel
Studium Generale