Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (06/11)

BERGEN OP ZOOM, 6 november 2007

Inbrekers op heterdaad ingerekend

ROOSENDAAL: Maandagavond 5 november kreeg de politie rond middernacht de melding dat er werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Boerkensleen op industrieterrein Majoppeveld Noord in Roosendaal. Agenten waren in enkele minuten ter plaatse en konden twee inbrekers op heterdaad inrekenen. Het gaat om 33-jarige man uit Etten-Leur en een 30-jarige man uit Sint Willebrord.
Het was de agenten bekend dat de 33-jarige verdachte gezocht werd voor een inbraak in België, eerder deze week. Daarbij was hij ontkomen in een gestolen auto.
De personenauto en de aanhangwagen waarmee het duo naar de Boerkensleen gekomen was is door de politie in beslag genomen. Of de mannen ook daadwerkelijk hebben ingebroken wordt nader onderzocht. In ieder geval waren ze wel over het afgesloten hekwerk geklommen.

Jongen (16) botst op spoorbomen

OUDENBOSCH: Een 16-jarige jongen uit Sint-Willebrord raakte dinsdagochtend 6 november gewond bij een verkeersovergang op een spoorwegovergang. De jongen reed om 10.00 uur op zijn brommer en wilde de beveiligde spoorwegovergang op de Industrieweg oversteken. Vermoedelijk werd hij verblind door de laagstaande zon, waardoor hij niet zag dat de spoorbomen dicht waren. De knul botste op de spoorbomen en kwam ten val. Hij belandde daarbij op de linker spoorbaan. Juist op hetzelfde moment passeerde op de rechter spoorbaan de TGV. Een getuige van het ongeval trok direct daarna het slachtoffer van de spoorrails. De machinist van de TGV is ter plaatse gestopt omdat hij het voorval zag gebeuren.
De bromfiets van de jongen was namelijk vóór de TGV langs geschoten Samen met de gewaarschuwde agenten inspecteerde machinist zijn trein. De TGV was niet geraakt en had dus geen schade opgelopen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij had verwondingen in zijn gezicht, een aantal schaafwonden en was wat duizelig. Hij is continu goed aanspreekbaar geweest.

Arrestatie op verdenking van stalking

OUDE MOLEN: De politie arresteerde dinsdagochtend 6 november een 22-jarige man uit Hoeven. Hij is opgepakt op verdenking van het stelselmatig lastig vallen van een 21-jarige vrouw uit Oude Molen. De twee hadden elkaar leren kennen via Internet. Er ontstond een relatie, waarna ze twee maanden met elkaar samenwoonden. Nadat de relatie beëindigd was werd het slachtoffer gestalkt door de 22-jarige verdachte. Dat gebeurde via telefoontjes,
sms-jes en email. Daarbij werden bedreigingen en beledigingen geuit. Het slachtoffer deed aangifte, waarna de Officier van Justitie toestemming gaf voor de aanhouding van de verdachte. De man wordt momenteel verhoord.

Oorzaak woningbrand duidelijk

HOOGERHEIDE: De politie heeft naar aanleiding van de woningbrand in de Rubertstraat van maandag jl. een vervolgonderzoek ingesteld. Uit het gesprek met de 77-jarige bewoner is gebleken dat de man zijn bromfiets in de keuken had staan omdat hij bang was dat deze gestolen zou worden. De man heeft in de keuken gekeken of er nog genoeg benzine in de bromfiets zat. Op het aanrecht stond een theepot op een theelichtje. Doordat de man de benzinedop opende en het theelichtje zeer dichtbij stond is er een steekvlam ontstaan die uiteindelijk heeft geresulteerd in een grote brand. Daarbij is de woning in zijn geheel verloren gegaan. Bij deze brand raakte niemand gewond. De naastgelegen woning heeft door de brand rook- en waterschade opgelopen.

Politie houdt bedreigers aan

BERGEN OP ZOOM: Op het Korkussenveld was ontstaan over geluidsoverlast. Dat gebeurde maandagmiddag 5 november rond 17.00 uur. Een 84-jarige man sprak zijn 19-jarige buurman aan over de zeer luide muziek die hij veroorzaakte. De 19-jarige bedreigde daarbij het slachtoffer, waarbij hij tegen een kliko schopte en een bierflesje kapot gooide. De politie werd erbij gehaald en de gewaarschuwde agenten arresteerden de 19-jarige verdachte. In het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

ROOSENDAAL: Bij een ruzie in de familiesfeer vond een bedreiging plaats, waarbij de politie overging tot de arrestatie van de verdachte. Het misdrijf vond plaats op maandagavond 5 november 2007 rond 19.30 uur aan de Beetslaan. Het slachtoffer, een 22-jarige vrouw uit Roosendaal, deed aangifte van het feit. Haar zwager zou meerdere malen met een mes in haar richting hebben gestoken, aldus de vrouw. De politie arresteerde de 24-jarige verdachte. Hij geeft toe dat er ruzie is geweest maar ontkent vooralsnog dat hij daarbij een mes heeft gehanteerd. De politie maakte proces-verbaal op van het voorval.

Auteur: Jeroen Steenmeijer