Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (06/11)

BREDA, 6 november 2007

Politie arresteert verdachte van gewapende overval

BREDA: Dinsdagmiddag 6 november vond er rond het middaguur een gewapende overval plaats op een dierenartsenpraktijk in de P. Koomansstraat. De politie stelde direct een onderzoek in, wat om 13.30 uur leidde tot de aanhouding van een verdachte. Het gaat om een 27-jarige man uit Breda.

Een gewapende man overviel dinsdagmiddag 6 november een dierenartsenpraktijk aan de Pieternel Koomansstraat. De overvaller kwam rond 12.15 uur de praktijk binnen en bedreigde de twee aanwezige personeelsleden met een op een vuurwapen gelijkende voorwerp. Met een klein geldbedrag ging hij er vervolgens vandoor. De nog onbekende dader was ongeveer 20 / 25 jaar en had een slank postuur. Hij was gekleed in een wit trainingsjack en grijze trainingsbroek. Verder droeg de overvaller een grijze sjaal om zijn gezicht. De politie stelde ter plaatse een sporenonderzoek en een buurtonderzoek in. Verder verstuurde de politie een SMS-Alert bericht naar 4.458 personen die aangesloten zijn bij SMS-Alert en in de directe omgeving van het misdrijf wonen. Voor de twee aangeslagen personeelsleden van de dierenartsenpraktijk is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

Ruim een uur na de overval arresteerde de politie een verdachte die voldeed aan het signalement van de overvaller. Een agent die op zoek was naar de overvaller hield de 27-jarige Bredanaar aan op de kruising Elzerbroek / Arenberglaan. Momenteel wordt onderzocht of hij iets te maken heeft met de overval.

Mogelijk zijn er getuigen die iets hebben gezien kort voor of na de overval. De politie verzoekt deze mensen contact op te nemen met de politie op 0900-8844
Het is ook mogelijk om anonieme in formatie te verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. De medewerkers van de landelijke meldlijn geven de binnengekomen informatie direct door aan de politiekorpsen in het land. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

Politie rolt hennepkwekerij op

BREDA: De politie trof dinsdag 6 november in een bedrijfspand aan de Klaverweide een hennepkwekerij aan. De plantage bestond uit twee ruimten met in totaal 686 hennepplanten. De planten waren circa zeven/acht weken oud en stonden al vol in de knop. Boven de plantage was een ruimte om hennep te drogen. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anonieme tip en aanvullend rechercheonderzoek. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd. Ook is gebleken dat er illegaal stroom werd afgetapt, waarvan het elektriciteitsbedrijf Essent inmiddels aangifte heeft gedaan. De politie heeft in deze zaak nog geen arrestaties verricht.

Hoogwerker assisteert bij inrekenen van inbrekers

BREDA: In de nacht van maandag 5 november op dinsdag 6 november kreeg de politie de melding, dat er mogelijk werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Ginnekenstraat in Breda.
De inbrekers waren ingesloten door gewaarschuwde agenten en probeerde via de daken te ontkomen. Op het dak van een kledingwinkel was een verdachte plat op het dak gaan liggen om niet gezien te worden. Hij lag midden in een plas regen water. Toen hij door de agenten ontdekt werd, zocht hij het hoger op. Hij klom naar een ander dak in een poging te ontkomen. Hij gaf het op toen hij inzag dat hij geen kan meer op kon. Een getuige droeg de andere verdachte aan de politie over. Beide inbrekers werden gearresteerd en zijn met behulp van een ladderwagen van de bandweer naar benden gebracht. Inmiddels is duidelijk geworden dat ze via een openstaand raam de woning van de getuige waren binnengedrongen. Er werd daar niets gestolen. Of de twee 21-jarige Bredanaars nog meer op hun kerfstok hebben wordt momenteel onderzocht. Ze zijn om die reden in verzekering gesteld.

Veelpleger met een luchtje.

BREDA: Een veelpleger uit Tilburg is opgepakt nadat hij voor 484,- aan parfum had gestolen. De man werd maandagmiddag om 17.15 uur betrapt toen de winkeldiefstal pleegde bij een warenhuis in de Karrestraat. De verdachte gebruikte een geprepareerde plastic zak om zijn buit zonder betalen mee te nemen. Winkelpersoneel had e.a. gezien en hield hem aan. De man werd daarna overgedragen aan de politie. Hij is in verzekering gesteld.

De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Auteur: Jeroen Steenmeijer